Pozíció nélkül, de határozott véleménnyel

Pozíció nélkül, de határozott véleménnyel

Hadházy Ákos, az LMP országgyűlési képviselője, a párt volt társelnöke beszélt saját politikai jövőjéről.

 

A politikus megerősítette korábbi nyilatkozatát, mely szerint sem a frakcióban, sem pedig pártjában nem indul el semmilyen tisztségért, nem vesz részt egyetlen parlamenti bizottságban sem, ellenben a véleményét továbbra is el kívánja mondani. A megválasztott képviselő elmondta azt is, hogy rövidesen felveszi a mandátumát, majd más módszerekkel, mint eddig és sokkal aktívabban fog majd dolgozni. Véleménye szerint nem azon múlik majd a változás a hazai politikában, hogy az ember hány törvényjavaslatot nyújt majd be, hány napirend előtti tüzes felszólalást tesz majd, hány interpellációt mond majd el. Hadházy Ákos szerint, ha bármelyik ellenzéki képviselő belegondol, akkor egyértelművé kell válni, sok minden múlhat azon, hogy azok az emberek, akik azért nem kevesen vannak, akik nincsenek megelégedve a jelenlegi rendszerrel, akik aktívak, azok hajlandóak-e megpróbálkozni a változtatással. Ez ugyan most megváltoztathatatlannak tűnik, de mégis muszáj lesz tenni valamit.

A közeljövőben több helyen is kell időközi polgármester választást tartani, ezzel kapcsolatban a politikus elmondta, miután már nincsen semmilyen pozíciója a pártjában, ezért a döntésekbe nem szól bele, de véleményét fenntartja, azt hangoztatja is, mely szerint szükség van együttműködésekre, persze az is nagy baj szerinte, hogy eddig csak erről beszéltek a pártok, így jóval kevesebb szó esett a másik fontos dologról, az ellenzék megújításáról. Az együttműködéssel kapcsolatos véleményével nem került kisebbségbe az LMP-n belül Hadházy Ákos, most azt látja, hogy az időközi választásokon lesz lehetőség a koordinálásra.

A képviselő a tervek szerint folytatni fogja a Korrupcióinfó című sorozatát, amelyet eddig a Kormányinfók napjára időzített. Most nem biztos, hogy hetente kerül majd sor ezekre, de biztosan rendszeresen megtartja majd azokat Hadházy Ákos, mert rengeteg ügy van, amiről beszélni kell, annak ellenére, hogy a kormányzati és állami szervek nagyon meglassítják a kért információk kiadását. A képviselő munkáját ezeknek az ügyeknek a feltárásában, bemutatásában Horváth András, a NAV volt munkatársa ad segítséget. Ennek a segítségnek is köszönhető – emelte ki a képviselő, hogy az eddig bemutatott több mint 130 ügy kapcsán csupán három ügyben folyt ellene becsületsértés címén per, ezek közül az egyikben, egy mondatban adtak igazat a felperesnek, a többi kitételben, ahogy a többi perben is a politikus győzött.

A bizottsági munkában való nem részvétellel kapcsolatosan Hadházy Ákos megerősítette korábbi véleményét, mely szerint jobb lett volna, ha az ellenzéki pártok a parlamenti bizottságok munkájában nem vállaltak volna szerepet. Már azért is, mert véleménye szerint nincs sok értelme itt tevékenykedni, nem beszélve arról, hogy a bizottsági helyek elosztásánál egyfajta alkura kényszerülnek a kormánypártokkal, amire nincs szükség. A különböző posztok nem szolgálnak mást a politikus szerint, mint a képviselők fizetés-kiegészítését, amire úgyszintén nem lenne szükség.

A képviselő beszélt arról is, hogy rengeteg lejáratásban volt része, szerencsére ma már nem viszik el a kritikus véleménye miatt az embert, majd hozzátette id. Antall József mondását, mely szerint, ha Közép-Európában nem akasztják fel az embert, akkor sok mindent meg lehet élni.