Átszállás nélkül

Magyarország New York-i Főkonzulátusán a LOT-ot, a lengyel légitársaságot ünnepelte a rendkívül boldog közönség. Tudósítónk jelenti.

Az öröm oka, hogy hét évi szünet után újból van közvetlen járat Magyarország és az Egyesült Államok között. S immár egyszerre három amerikai város is elérhető közvetlenül átszállás nélkül Budapestről. Két járatot a LOT üzemeltet, az egyiket Budapest és New York, a másikat Budapest és Chicagó útvonalon, s a harmadik járatot pedig az American Airlines Budapestről Philadelphiába.

A New York-i Főkonzulátuson adott fogadáson Dr. Kumin Ferenc New York-i főkonzul, Nagykövet boldogan üdvözölte a lengyel légitársaság vezetőit, munkatársait abból az alkalomból, hogy május harmadikán megérkezett New Yorkba a LOT első Budapestről, Ferihegyről, a Liszt Ferenc repülőtérről indult járata.  

Az első járat indulása Ferihegyről.

A New York-i Főkonzulátuson adott fogadáson Dr. Kumin Ferenc New York-i főkonzul, Nagykövet boldogan üdvözölte a lengyel légitársaság vezetőit, munkatársait abból az alkalomból, hogy május harmadikán megérkezett New Yorkba a LOT első Budapestről, Ferihegyről, a Liszt Ferenc repülőtérről indult járata.

Dr. Kumin Ferenc tudósítónknak elmondta, hogy a LOT egy, a jelenleg ismert legmodernebb repülőgépet a Dreamlinert telepítette Budapestre, ez azt teszi lehetővé, hogy hetente négy alkalommal a gép New Yorkba, s kétszer hetente Chicagóban fog leszállni és szállítja majd a városok között az utasokat. Dr. Kumin Ferenc hozzátette, hogy a tervek szerint, a ez a két város a LOT számára gazdaságos – nyereséges – lesz, akkor még egy gépet fognak Budapestre telepíteni, hogy a járatok naponta közlekedhessenek Budapestről New Yorkba.

Dr. Kumin Ferenc tudósítónknak elmondta, hogy a LOT egy, a jelenleg ismert legmodernebb repülőgépet a Dreamlinert telepítette Budapestre, ez azt teszi lehetővé, hogy hetente négy alkalommal a gép New Yorkba, s kétszer hetente Chicagóban fog leszállni és szállítja majd a városok között az utasokat. Dr. Kumin Ferenc hozzátette, hogy a tervek szerint, a ez a két város a LOT számára gazdaságos - nyereséges - lesz, akkor még egy gépet fognak Budapestre telepíteni, hogy a járatok naponta közlekedhessenek Budapestről New Yorkba.

A lengyel légitársaságtól származó információ szerint a legkorszerűbb 787–8 Dreamliner fedélzetén 252 ülés, ebből a három osztályon 18, 21, illetve 213 ülés található. (Fotó: LOT)

Dr Kumin Ferenc hangsúlyozta, hogy “végre megtörtént, amire már évek óta vártak magyarok és amerikaik egyaránt. Budapestről közvetlenül, átszállás nélkül érkezett menetrend szerinti repülőjárat New Yorkba, amire hét éve nem volt példa, és az igazi légi hidat képező egykori Malév járat pedig már egy évtizede csak történelem. Most a lengyel LOT légitársaság repüli ezt a nagyon fontos és forgalmas útvonalat vadonatúj, ultra korszerű Boeing Dreamliner gépekkel. Végre újra elmondhatjuk: New York egy megállóra van Budapesttől a sok turista és üzletember legnagyobb örömére.”

Indulás Budapestről

Leszálláskor New Yorkban

Felszállás előtt Philadelphiában.

Indulás elött

Szerkesztőségünk ezúton szeretné megköszöni meg a New York-i Főkonzulátusnak a tudósításunkhoz felhasznált repülőtéri illusztrációkat.