Gulyás Gergely : Magyarország nem kíván változtatni a migráció ügyében képviselt álláspontján

MAGYARORSZÁG NEM KÍVÁN VÁLTOZTATNI A MIGRÁCIÓ ÜGYÉBEN KÉPVISELT ÁLLÁSPONTJÁN

 

Magyarország nem kíván változtatni a migráció ügyében képviselt álláspontján, bármilyen határozatot fogad is el az Európai Parlament – jelentette ki Gulyás Gergely hétfői sajtótájékoztatóján.

A hét közepén az Európai Parlament újabb Magyarországot elítélő határozatról szavaz, és minden valószínűség szerint a két előterjesztett javaslatból az egyiket elfogadják.

„AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ÉS HAZÁNK KÖZÖTT FENNÁLLÓ FŐ NÉZETKÜLÖNBSÉG A MIGRÁCIÓBÓL ÜGYÉBEN VAN.”

A Fidesz frakcióvezető-helyettese közölte, a néppárti tervezet is kritikus, de meg sem említi a 7-es cikkely alkalmazásának a lehetőségét, nagyobbrészt olyan véleményeket és felszólításokat rögzít, amelyeknek a magyar kormány ma is megfelel, ez pedig a párbeszéd folytatása. Hozzátette, a kormány az elmúlt években is konstruktív tárgyalásokat folytatott az Európai Bizottsággal, és a legtöbb esetben sikerült kompromisszumot találni.

Gulyás Gergely aláhúzta, a baloldal javaslata Magyarország elleni újabb nyílt támadás. Tudomásul kell venni, aki magyar részről támogatja a 7. cikkely elfogadását, annak utána itt a választók előtt kell elszámolnia – szögezte le.

A képviselő szerint Magyarországgal szemben semmi sem indokolja bármilyen mechanizmus elindítását jogállamisági ügyekben, különösen nem olyanban, mely a szavazati jog elvonásával vagy felfüggesztésével járhat. Felhívta a figyelmet arra is, hogy ezeknek a határozatoknak nincs semmilyen kötő ereje, ahogyan a korábbiaknak sem volt, példaként említette ezzel kapcsolatban a Tavares-jelentést.

Fotó: fidesz.hu”SOROS GYÖRGY MINDENT MEGTETT AZÉRT, HOGY AZ UNIÓBAN MAGYARORSZÁG ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEIT CSÖKKENTSE.”

Gulyás Gergely leszögezte, Magyarország nem kíván változtatni a migráció ügyében képviselt álláspontján, bármilyen határozatot fogad is el az Európai Parlament.

Aláhúzta, látjuk, hogy a Magyarországgal szembeni nemzetközi nyomás egyre erősebb, ez részben visszavezethető Soros György aknamunkájára. Elmondta azt is, hogy az Európai Bizottság és hazánk között fennálló fő nézetkülönbség a migráció ügyében van.

Tovább folytatódik a migrációt érintő vita, melyben Magyarország az egyik legfontosabb, és az egyik legvilágosabb álláspontot képviselő szereplő – húzta alá a Fidesz frakcióvezető-helyettese. A képviselő szerint mindaz a támadássorozat és elítélési kísérlet a migrációban fennálló véleménykülönbségekre vezethetők vissza.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy Soros György már a látszatra sem adva igyekszik befolyásolni a nemzetközi szervezeteket, melyek szóba állnak vele; márpedig ez az Európai Bizottságnál biztosított. Nyilvánvalónak nevezte, hogy Soros brüsszeli találkozója a CEU-val és hazánkkal kapcsolatban jött létre, és azt is, hogy Soros György mindent megtett azért, hogy az unióban Magyarország érdekérvényesítési lehetőségeit csökkentse.