Ez a polgármester legalább nem köntörfalaz

London együtt kell éljen a terrorral

Ez a polgármester legalább nem köntörfalaz

London számíthat egy halálos terrortámadásra, jelentette ki a brit főváros nemrégiben megválasztott muzulmán polgármestere. Szerinte az ilyen események „benne vannak a pakliban, ha nagyvárosban él az ember”.

khan01.jpg

A korábbi munkáspárti képviselő, aki épp Mahattanben tartózkodott a hétvégén az ott zajlott, harmincegy sérüléssel járó terrortámadás után, amelyet egy iszlám vallású honosított afgán követett el, nemrég tért haza azt követően, hogy a két ország közti, Brexit utáni üzleti kapcsolatokról tárgyalt az Egyesült Államokban.

kahn02.jpg

Sadiq Khan a következőt mondta:

„Tartok tőle, realitás Londonban, New Yorkban és a világ más nagyvárosaiban, hogy fel kell készülnünk az ilyenfajta dolgokra. Ez azt jelenti, hogy ébernek kell lennünk, olyan rendőrséget fenntartanunk, amely kapcsolatban áll a közösségekkel; azt jelenti, hogy a biztonsági szolgálatoknak készenlétben kell lenniük”.

London polgármestere azt állította, álmatlan éjszakája volt a manhattani, a Chelsea negyedben elkövetett robbantásos merénylet után.

kahn 3.jpg

Sadiq Khan a közelgő amerikai elnökválasztásokkal kapcsolatban is nyilatkozott, némi önellentmondásba keveredve. Egyfelől azt hangoztatta, a külföldieknek nem kell beleszólniuk ebbe a választásba, másrészt kijelentette, hogy: „Remélem, a legjobb jelölt nyer, és hogy ő [she – vagyis Hillary Clinton] elsöprő többséggel nyer.” Donald Trump republikánus jelölt egyik ígéretével kapcsolatban – amelyben azt hangoztatta, be fogják fejezni a mexikói határon részben már létesített határzárat – azt mondta, ő szívesebben épít hidakat, mint falakat.