Merkel konvoját támadás érte Prágában

Merkel konvoját támadás érte Prágában

Kelet-Európának elege van a kancellárból

Arra számítani lehetett, hogy dühödt tüntetők fogadják Prágában Angela Merkelt, arra viszont semmiképpen, hogy fizikailag ellene törnek.

Protestors-in-Prague-634678.jpg

Csehország a Visegrádi Négyek tagja. Ez a csoportosulás erőit egyesítve ellenzi Európa – sokak számára felfoghatatlan okból történő – iszlamizálását, amelyben Németország és annak egyes számú embere, Angela Merkel jár élen.

A kancellár a V4-ek álláspontjáról is tárgyalni kívánt Prágában, ahol megdöbbentő esemény történt. A cseh rendőrség egy férfit állított meg, aki egy fekete Mercedes terepjáróban ülve próbált meg beférkőzni Angela Merkel konvojába.

Angela-Merkel-and-President-Milos-Zeman-634676.jpg

Milos Zeman államfő üdvözölte a vendéget…

A Mercedes akkor közelítette meg a konvojt, amikor az a repülőtérről tartott a cseh főváros felé, és már nem volt messze Prága külvárosaitól.

Josef Bocan, a cseh rendőrség szóvivője bejelentette, hogy a férfi letartóztatásban van. Azzal gyanúsítják, hogy bűncselekmény – nevezetesen hivatalos személy elleni erőszak – elkövetésére tett előkészületet.

Protestors-holding-up-banners-634695.jpg

…mások viszont attól tartottak, ő fogja kirobbantani a harmadik világháborút

Az illető a rendőrségi erőfeszítések alatt is tovább próbálkozott azzal, hogy a konvojba befurakodjon. Figyelmen kívül hagyta a felszólításokat, kivéve az utolsót, amikor azzal fenyegették meg a hangosbeszélőn, hogy tüzet nyitnak rá. Ekkor megállt. Bocan hangsúlyozta, hogy Angela Merkel élete nem volt veszélyben.

A Mercedes átkutatásakor gumibotot, könnygázsprayt és bilincset találtak a gyanúsítottnál. Ennek alapján nehéz megmondani, mire készült – lőfegyver nélkül esélye sem volt arra, hogy a testőrökkel körülvett kancellárnak valami módon ártson.

A német vezető azért érkezett Prágába, hogy hivatalos tárgyalásokat folytasson Bohuslav Sobotkával és az iszlám terjeszkedést különösen élesen bíráló Milos Zeman államelnökkel. A fő téma természetesen a migránsválság volt.

Protestors-in-Prague-634703.jpg

Mit adtak a németek Európának?

Csehország – a magyar vezetéshez hasonlóan – elutasítóan áll hozzá az Európába érkezett és továbbra is érkező migránsokhoz, Prága azonban Budapesttel ellentétben egyértelműen deklarálta, hogy Csehországban és az egész Európai Unióban a muzulmánok azok, akikre nincs semmi szükség.

Bohuslav Sobotka miniszterelnök támogatja az uniós országok eddiginél erősebb katonai integrációját, azaz a közös európai hadsereg gondolatát.

Protestors-take-to-street-of-Prague-634679.jpg

Merkel-ellenes prágaiak

Merkelt Prágába érkezésekor több száz tüntető várta meglehetősen szókimondó feliratokkal és ábrákkal, élesen bírálva a német kancellár migránspolitikáját. Mint ismeretes, a kancellárnak köszönhetően tavaly mintegy egymillió, zömében mohamedán migráns özönlötte el Németországot, és jelenlétük egyre nagyobb problémákat okoz. Noha Németország – eddig még – nem szenvedett el olyan mérvű terrortámadásokat, mint Franciaország, több, az iszlámhoz köthető gyilkosság, merényletkísérlet, több száz nemi erőszak és sok ezer egyéb incidens történt.

A berlini kormány ennek ellenére nem hajlandó változtatni „integrációs” politikáján, noha a válsághelyzetet indirekt módon elismerve tíz napi élelmiszer felhalmozására szólította fel állampolgárait, és kilátásba helyezte, hogy – a hitleri idők óta először – újra összeírják a katonaköteleseket.