Fel akarták robbantani a pisai ferde tornyot

Fel akarták robbantani a pisai ferde tornyot

Nemrég radikalizálódott a tunéziai migráns 

Az olasz rendőrség időben leleplezte annak a terrorcselekménynek az előkészületeit, amellyel a világhírű pisai ferde tornyot akarta felrobbantani egy dzsihádista.

A_pisai.jpeg

A gyanúsított, név szerint Bilél Siahui, az Iszlám Állam követője a Pisa és Livorno közti erdőkben került rendőrkézre azt követően, hogy nagy erőkkel nyolc órás embervadászat folyt ellene.

A fanatikus egy, a rendőrség számára korábbi pitiáner bűncselekményei, köztük drogárusítás miatt ismertté vált tunéziai migráns, akire azért figyeltek fel, mert sorra közölte facebookos oldalán az árulkodó arab nyelvű posztokat, gyakorlatilag eldicsekedve azzal, miként fogja felrobbantani a világ egyik leghíresebb turistalátványosságát, önmagával együtt. Adatlapján több képet is közölt, ami őt ábrázolta Pisában.

a_pisa_carabinieri.jpg

A bíróság a tunéziai kitoloncolását rendelte el azon az alapon, hogy a 26 éves férfi az Iszlám Állammal szimpatizál. Ez volt Olaszországban a kilencvenhatodik elrendelt kitoloncolás 2015 eleje óta. A hatóságok szerint Siahui az utolsó néhány hónapban radikalizálódhatott, és közvetlen kapcsolatokat is létesített iszlamista terroristákkal: két tunéziai militánssal, akiket nemrégiben öltek meg a szíriai harcokban.