Kósa Lajos A Fidesz frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján kifejtette…

NEMET KELL MONDANI A MIGRÁCIÓRA, ÉS MEG KELL VÉDENI A HATÁRAINKAT

 

Ha Európa nem állítja meg a modernkori migrációt, akkor az el fogja mosni a kontinenst – mondta Kósa Lajos.

A Fidesz frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján kifejtette, fontosnak tartják, hogy az emberek minél több tényt megtudjanak a modernkori népvándorlásról, mert az európai sajtó jelentős része a legalapvetőbb információkat elhallgatja, illetve elferdíti.

Kósa Lajos rámutatott, a német és a francia hatóságok eleinte „azt próbálták sulykolni az embereknek, hogy nem migrációs hátterű a terrorcselekmény, hiszen az elkövető francia állampolgár, német állampolgár”, de olyan meghökkentő információk is napvilágot láttak, mint a müncheni lövöldözés esetén, amikor neonáci cselekményként jellemezték az esetet. Aztán mindegyik terrorcselekményről kiderült, hogy migrációs hátterű, vagy migránsok követték el – húzta alá, megjegyezve: a migráció jelentette integrációs kényszer megoldhatatlan feladat elé állítja „a mégoly toleráns európai társadalmakat is”.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Európában a migráció kezdete óta ugrásszerűen megnőtt a nők elleni erőszakos cselekmények száma. A fideszes politikus emlékeztetett a kölni szilveszterre is, ahol a német sajtó napokig hallgatott az eseményekről, holott több mint 1200 nő esett az erőszak áldozatául.Fotó: fidesz.hu

Nyilvánvaló, hogy a migráció kezelése hallatlan társadalmi feszültségekhez, a közbiztonság romlásához vezet, és közegészségügyi veszélyeket hordoz – jelentette ki, utalva arra, hogy a migránsok számos európai nagyvárosban birtokba vették a tereket, parkokat, mert nem hajlandók az állam által fenntartott táborokba költözni.

„AZ EU ÁLSZENT MAGATARTÁST FOLYTAT, HA TOVÁBBRA IS A BEFOGADÁS POLITIKÁJÁT KÉPVISELI.”

Leszögezte, tavaly másfél millió bevándorló érkezett Európába, és nyilvánvaló, hogy ez a szám nem csökken. Líbiában egy-, Törökországban hárommillió ember él táborokban – sorolta, hozzátéve: ezeknek az embereknek a „kényszerszétosztását akarja Brüsszel megvalósítani”. A probléma az, hogy a migrációról beszélők döntő többsége összemossa a menekülteket az illegális bevándorlókkal – mondta Kósa Lajos. Úgy fogalmazott, az Európába érkezők döntő többsége nem jogosult a menekültstátuszra, 95 százalékuk tudatos törvénysértéssel kezdi az életét az unióban.

Szólt arról is, hogy 38 millióan élnek már táborokban, „csak egy lépés választja el őket attól a döntéstől, hogy akkor elindulnak Európa felé”. A brüsszeli politika továbbra is arról beszél, hogy fékezni, csökkenteni kell a migrációt, de arra a kérdésre nem tudnak válaszolni, hol lesz a határ, hány migránst engedünk be, és mennyit nem – emelte ki. Szavai szerint ha erre a kérdésre nincsen válasz, akár 150-200 millió ember is elindulhat, Európa pedig ezzel nem tud megbirkózni.

Nemet kell mondani a migrációra, meg kell védeni a határainkat, az európai emberek számára biztonságot kell garantálni, és ha segíteni akarunk, akkor ezt ott kell megtenni, ahol ezek az emberek élnek – hangsúlyozta a frakcióvezető. Hozzáfűzte: az EU álszent magatartást folytat, ha továbbra is a befogadás politikáját képviseli. Németország nyilvánvalóan nem tud megbirkózni ezzel a problémával – jegyezte meg.

Kijelentette, ha Európa nem állítja meg a modernkori migrációt, akkor az „el fogja mosni” a kontinenst. Fontos, hogy a magyar emberek véleményt mondhassanak a migrációról, a kényszerbetelepítésről – fogalmazott Kósa Lajos, aki reményét fejezte ki, hogy október 2-án minél többen részt vesznek a referendumon, és nemet mondanak.