Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere a jótékonyságról

Jó ügyet szolgáljunk

Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere a jótékonyságról és annak a kerületre gyakorolt hatásáról beszélt.

 

 

Az országban több helyen is lehet hallani arról, hogy a bölcsődékben, óvodákban gondok akadnak. Erzsébetvárosban is ez a helyzet?

Nem, nálunk nincsenek problémák, gondok, hiszen sokat költöttünk az elmúlt években erre, így az összes bölcsődénk és az összes óvodánk megújult. Mindezeket az Erzsébet terv keretében sikerült megvalósítani, sőt még ezen kívül mindennel elláttuk ezeket az intézményeket, ami munkájukhoz fontos.

A kerületi művelődési ház felújított nagytermében egy koncertet rendeznek? Honnan jö9tt az ötlet, mit lehet tudni a programról?

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a kerületi értelmiségieket, az erzsébetvárosi elitet, persze nem csak őket, bevonjuk abba, hogy egyféle jótékonykodás is történjék. Nem csak nálunk fontos ez, hiszen a nálunk szerencsésebb történelmi múlttal rendelkező országokban ez már része a közéletnek. Ennek a jótékonykodásnak a jegyében szerettük volna ezt a koncertet megszervezni, ahogy azt is szerettük volna, hogy valóban jó ügyet szolgáljunk.

Akkor ezek szerint a koncertnek köszönhetően jobban ellátják majd a bölcsődéket, óvodákat?

Bízom benne, hogy igen, bár – mint említettem – eddig is mindenük megvan, de nagyon fontos az, hogy az emberek magukénak érezzék ezeket az ügyeket. Ez olyan, amikor az ember megszervez egy takarítónapot. Erzsébetváros Önkormányzata minden nap rendesen takarítja az utcákat, de amikor kihívjuk erre a gyerekeket, civil és politikai szervezeteket, bárkit, önkénteseket, akkor az emberek ezt a magukénak érzik. Ezért is fontos, hogy magukénak érezzék Erzsébetváros ügyét az erzsébetvárosiak és tudjanak tenni is érte. Azt hiszem, hogy a mai programmal sikerül precedenst teremteni, de arra is jó, hogy összejöjjünk erzsébetvárosiak, egy jót beszélgessünk a kerület dolgairól, ügyeiről.

Köszönöm a beszélgetést.

Breuer Péter