Lázár János a csütörtöki Kormányinfón elmondta, az idén 400 ezren lépték át illegálisan hazánk határát.

Nincs szükség bevándorlókra és betelepítésre, Magyarországon a magyar családok támogatására van szükség – szögezte le Lázár János.

Lázár János a csütörtöki Kormányinfón elmondta, az idén 400 ezren lépték át illegálisan hazánk határát. Ha nem építettünk volna kerítést, és nem biztosítottunk volna a jogi, illetve a személyi védelmet, akkor ez a szám a 600 ezret is elérte volna az év végére – fűzte hozzá. A biztonsági határzár működőképes megoldás – húzta alá.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter megjegyezte, a magyar megoldás nem maradt követők nélkül – utalva arra, hogy az osztrákok szögesdrótot helyeztek el a szlovén határuk bizonyos részein, és Szlovénia is mérlegeli ennek lehetőségét. Lázár János ezért hibának tartja, hogy Ausztria korábban magas lóról tárgyalt Magyarországgal.

„A BIZTONSÁGI HATÁRZÁR MŰKÖDŐKÉPES MEGOLDÁS.”

A politikus kiemelte azt is, hogy a magyar megoldás bírja a V4-es tagországok támogatását, és a kormány nevében köszönetet mondott minden Magyarországon szolgálatot teljesítő lengyel, szlovák, és cseh rendőrnek, illetve katonának, valamint az őket küldő országoknak a segítségért.

A tárcavezető elmondta azt is, hogy a négy déli megyében fennmarad a rendkívüli helyzetre vonatkozó eljárásrend. Felhívta a figyelmet arra, óriási nyomás nehezedik hazánkra és más közép-európai országokra, hogy elfogadják a kvótát.

Lázár János elmondta, a kormánynak meg kell próbálnia nemzeti összefogást létrehozni a kvótával szemben. A kormány kifejezetten üdvözli a Fidesz kvóták elleni aláírásgyűjtésre vonatkozó kezdeményezését, és azt reméljük, hogy minél több honfitársunk tesz hitet amellett, hogy Magyarországon nincs szükség bevándorlásra, kötelező betelepítésre, kvótára – fogalmazott.

Fotó: fidesz.hu
„HA A NÉMETEKNEK LELKIISMERET-FURDALÁSA VAN VALAMI MIATT, ÉS BÁRKIT LE AKARNAK TELEPÍTENI, AZT MEGTEHETIK, DE ELKÉPZELHETETLEN, HOGY EZ KÖTELEZŐ LEGYEN MAGYARORSZÁGRA NÉZVE.”

A sajtótájékoztatón Lázár János reagált a német kancellár azon bejelentésére, mely szerint legalizálni kellene a bevándorlást. Ha a németeknek lelkiismeret-furdalása van valami miatt, és bárkit le akarnak telepíteni, azt megtehetik, de elképzelhetetlen, hogy ez kötelező legyen Magyarországra nézve – szögezte le a tárcavezető.

Nincs szüksége Magyarországnak bevándorlókra – nyomatékosította. A miniszter szerint érezhető, hogy Németország saját akaratát rá akarja kényszeríteni Európára különböző diplomatikus és kevésbé diplomatikus megoldásokkal. A magyar kormány fel fogja emelni a szavát ezekkel szemben – fűzte hozzá.

Lázár János kitért az uniós kötelező betelepítési kvótára is. Nincs semmilyen szükség bevándorlókra és betelepítésre, Magyarországon a magyar családok támogatására van szükség abban, hogy minél több gyereket vállaljanak – szögezte le. A politikus aláhúzta, a kvóta nem oldaná meg a problémát, mint ahogy a német javaslat sem. Elmondta, ha Európában a kvóta intézménye létjogosultságot nyer, akkor az meghívás mindenkinek a világból, aki rosszabbul él, mint a kontinens polgárai.

A politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy a kvóta kötelezően biztosítandó ellátást is jelent. Elképzelhetetlen, hogy Magyarországon kötelező betelepítés legyen, és a betelepítettek az Európai Bizottság által meghatározott nyugdíjban, segélyben, fizetésben részesüljenek, melyek magasabbak is lehetnek a magyar átlagnál – fejtette ki.

„A VISSZATOLONCOLÁSOK CÉLJA GÖRÖGORSZÁG KELL, HOGY LEGYEN.”

Lázár János arról is beszélt, látható volt, hogy korábban a magyar déli határnál naponta megjelenő 5-8-10 ezer ember jól szervezett politikai, gazdasági, társadalmi akció keretében került oda, nem pedig véletlenszerűen.

Ezeket az embereket tájékoztatták, eszközökkel felszerelték, és az a meggyőződésem, hogy irányították is őket, hogy a magyar határ mely pontjára érkezzenek – fogalmazott.

A tárcavezető kitért arra is, hogy jelenleg 40 ezer visszatoloncolásra vonatkozó kérelem érkezett Magyarország felé. A kormány szándéka szerint nem fogadunk vissza senkit, hiszen nem Magyarország területén léptek be először az unióba, a visszatoloncolások célja Görögország kell, hogy legyen – szögezte le.