Debreceni Hitközösségi Tanoda

Debreceni Hitközösségi Tanoda

 

2015. március 11. 14:00
Debreceni Zsidó Hitközség – szakmai nyitórendezvény

 

Debreceni Hitközösségi Tanoda – Tanoda programok a Debreceni Zsidó

Hitközségnél – TÁMOP – 3.3.9. -12/2-2012-0052

A Debreceni Zsidó Hitközség 29,67 millió forint, 100%-ban vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert.
A megvalósítás időtartama 2014. március. 01. – 2015. november 30.

A rendezvényen Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke elmondta, hogy céljuk a programban résztvevő, halmozottan hátrányos helyzetű, általános iskolás fiatalok, köztük a roma fiatalok iskolai lemorzsolódásának csökkentése-megelőzése. A diákok továbbtanulási mutatóinak javítása, személyre szabott, diák-központú komplex oktatási-nevelési program megvalósításán keresztül. Már rövidtávon (néhány hónapon belül) szeretnénk elérni, hogy diákok iskolai osztályzatai javuljanak, érezhető módon növekedjen tanulási és általános motivációs szintjük, valamint a program ösztönzően hasson a szakképzettség megszerzésének irányaira.

Elvárásaink, céljaink a diákok tantárgyi fejlődésén túl, a diákok általános készség és képesség szintjének javítását, személyiségének fejlesztését és önbizalmuk, öntudatuk, identitásuk erősítését is célozza.

A programba összes 30 debreceni gyereket választottunk ki. A gyerekek fejlődését 3 szaktanár, 1 fejlesztő pedagógus, 1 mentor, és 1 mentálhigiénés szakember segítik. A fejlesztő foglalkozások mellett közösségi programokon, kirándulásokon is részt vesznek a diákok. A Hitközség informatikai eszközöket is biztosít a tanulók számra, hogy ismereteiket még inkább el tudják mélyíteni.

 

 

MINDEN GYERMEK FONTOS, MERT ŐK A JÖVŐ!
Az igazi erő a közösségben van. Mi törődünk a hátrányos helyzetű gyermekekkel is. Mi, itt Debrecenben azon dolgozunk, hogy minél egyedibb oktatási programban legyen részük és minél sikeresebben tudják indítani az életüket. Erre közel 30 millió forintot nyertünk EU-s pályázaton.
Köszönöm mindenkinek, aki segített a projekt megvalósításában!

Horovitz Tamás's photo.
Horovitz Tamás's photo.
Horovitz Tamás's photo.
Horovitz Tamás's photo.

Bói József, szakmai vezető kitért a gyerek közérzetének fontosságára is. Aktivizálta a gyerekeket, akik elmondhatták véleményüket, illetve kéréseiket is. Ebből is kiderült, hogy a fejlesztés mellett, a gyerekek önérzete, önbizalmának növelése is nagyon fontos célja a Tanodának.

Bói Eszter, mentálhigiénikus előadásával motiválta a Tanodában részt vevő gyerekeket, illetve a pedagógusokat is.

A rendezvényt megtisztelte Jenei Zoltán református lelkipásztor, Vezendi Katalin a Vörösmarty Általános Iskola igazgatónője, illetve Rózsavölgyi Gáborné a Kazinczy Általános iskola igazgatónője.