Rogán: Ez Magyarország sikere

Rogán: Ez Magyarország sikere

Ahogy a túlzottdeficit-eljárás valóban Magyarország szégyene volt, az, hogy sikerült kijönni belőle, egyértelműen az ország sikere, mert minden magyar polgárnak és vállalkozásnak sok erőfeszítést kellett tennie azért, hogy ezt a sikert közösen el tudjuk érni – jelentette ki Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn, napirend előtti felszólalásában.

Rogán Antal felidézte, Magyarország ellen, gyakorlatilag az Európai Unióba való 2004-es belépésétől kezdve zajlott a túlzottdeficit-eljárás. A frakcióvezető szerint mindez a szocialisták kormányzásának volt köszönhető, akik „felelőtlenül megnövelték az államadósságot, és hihetetlenül hatalmas mértékű költségvetési hiányadatokat produkáltak több egymást követő esztendőben”.  Magyarország ellen az Európai Unión belül a leghosszabb ideig zajlott túlzottdeficit-eljárás, köszönhetően a szocialisták kormányzásának – fogalmazott Rogán Antal, hozzátéve, „ez volt Magyarország szégyene.”

 

Rogán Antal napirend előtti felszólalása és Varga Mihákly válasza a Parlamentben

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=192509

A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője elmondása szerint a szocialisták hat éven keresztül vezették befelé Magyarországot a túlzottdeficit-eljárásba, míg a kormány feleannyi idő alatt kivezette belőle az országot. Ez Magyarország sikere – jelentette ki Rogán Antal, aki szerint fontos hangsúlyozni, hogy ezt a sikert a kormánynak a nyugdíjak, illetve a fizetések csökkentése nélkül sikerült elérnie.

 

Fotók: fidesz.hu

 

 

Nem emeltünk személyi jövedelemadót, sőt ellenkezőleg, csökkentettük azt. Úgy kerültünk ki a túlzottdeficit-eljárás alól, hogy nem emeltük a hazai kis- és középvállalkozások terheit, hanem csökkentettük azokat, mert az 500 millió forint árbevétel alatti kkv-k számára a nyereségadót 19-ről 10 százalékra mérsékeltük – mutatott rá Rogán Antal. A Fidesz parlamenti frakciójának vezetője úgy fogalmazott, megvalósították a valódi közteherviselést, azaz bankadót vezettek be, multinacionális távközlési cégeket adóztattak meg, ebből törlesztették az államadósságot, ezek segítségével faragták le az államháztartási hiányt.

 

 

 

Rogán Antal kitért rá, a kormánynak eközben volt ereje a devizahitelesek védelmére kelni. A kabinet bevezette az egyoldalú szerződésmódosítás tilalmát, a kedvezményes végtörlesztés lehetőségét és az árfolyamrögzítést, amit a parlament legutóbbi döntésének köszönhetően a jövőben bármikor igényelni lehet, és működik a Nemzeti Eszközkezelő is, amely a legnehezebb helyzetbe került devizaadósoknak nyújt segítséget.

 

 

 

Ugyanebben az időszakban kimondtuk, rezsit kell csökkenteni, és a rezsicsökkentést a szolgáltatók profitjából valósítottuk meg. Én azt gondolom, Magyarország ma jobban teljesít, mert ki tudott kerülni a túlzottdeficit-eljárásból, ahová a szocialisták csupán bevezették az országot. Jobban teljesít, mert csökkentette az államadósságot, és mert képes volt az elmúlt években adót csökkenteni, a devizahitelesek védelmére kelni és képes volt arra is, hogy csökkentse a rezsidíjakat. Jobban teljesít Magyarország, mert közös erővel felszámoltuk a szégyenletes szocialista gazdasági örökséget – mondta Rogán Antal, hozzátéve, a kormány céljai közé tartozik, hogy a jövőben emelje az emberek bérét, és tovább csökkentse a rezsit.