Az eMasa médiaszakmai portál hírei

Az eMasa médiaszakmai portál hírei 2013. április 26.
MÉDIAHÍREK
444.hu névvel, hétfőn indul Uj Péterék portálja 
Április 29-én délelőtt tíz körül startol az Uj Péter vezetésével formálódó online hírlap – jelentette be a szerkesztőség ma a Facebookon. Az első közös fotó szerint tizenöt férfivel.
Jogerősen a Klubrádióé a 92,9-es frekvencia 
Helyben hagyta Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság döntését, és a Klubrádiónak ítélte a 92,9 MHz-es budapesti, közösségi frekvenciát. Az ítélet jogerős.
Az újságírók több, mint háromnegyede tájékozódik a közösségi médiából 
Az újságírók 81 százaléka regisztrált valamelyik közösségi médiumban, háromnegyedük pedig napi rendszerességgel használja azt, a legtöbben a mindennapi munka során is, ám a közösségi média az újságírói információforrások közül csak a hatodik helyen áll – derült ki egy több mint háromszáz magyar újságíró válaszai alapján készített felmérésből.
A negyedik módosítás médiás része se tetszik Szabó Máténak 
Alaptörvény-ellenes az a rendelkezés, amely kizárólagossá teszi a közszolgálati médiaszolgáltatók szerepét a kampányban a politikai reklámok közvetítésében – egyebek mellett ezt tartalmazza Szabó Máté alkotmánybírósági beadványa. Az Alapvető Jogok Biztosa az Alaptörvény negyedik módosítása több rendelkezésének megsemmisítését kezdeményezi.
Több mint hadi 
„Önmagáról alig-alig ír. Pedig megbilincselték, csuklyát húztak a fejére, letartóztatták, hallotta kínzottak jajgatását, látott kivégzést, megdobálták, rálőttek, kergették, bordája tört, szóval igazán volna ok és alkalom saját sebeinek és tetteinek látványos mutogatására. Nem teszi” – írja recenzensünk Jászberényi Sándor „Budapest – Kairó” című kötetéről.
Három újságíró és a hvg.hu kapott Bossányi-díjat 
Rényi Pál Dániel politikai, Ferenczi Krisztina tényfeltáró újságírói teljesítményéért kapott elismerést, Rangos Katalin életműdíjat vehetett át. A díj történetében először kollektív kitüntetést is átadtak: a hvg.huszerkesztőségét díjazták.
Jó médiaszabályozást kívánunk II. 
A verseny arra nézve, hogy ki ad a magyar sajtó szabadságának helyreállítására programot, a választások előtt egy évvel még nyitott. A kezdeményezést a szakmai erők, a piaci szereplők, vagy egy párt egyaránt magához ragadhatja.
Egymillió európai a sajtószabadságért 
A nemzetközi aláírásgyűjtő akció célja a plurális média minden tagállamot kötelező uniós garanciáinak megteremtése. A magyar nyelven is elérhető petíció online két perc alatt kitölthető.
TOVÁBBI HÍREK
RTL Klub: reklámbevételeink 1%-t sem érik el a politikai hirdetések„A jó cár élő adásban szolgáltat igazságot hű népének”Nincs rosszabb munka az újságírásnálPánikot keltett az AP Twitter-hírszolgáltatása elleni támadásSzakmai konferencia a Népszava 140. születésnapja alkalmábólA Nézőpont Intézet a vezető hírműsorokat elemezteEltemették Szalai AnnamáriátÁtadták az Antistigma-díjakatElső fokon jogszerűen vesztette el vidéki frekvenciáit a KlubrádióA Glee és Bill Clinton is megkapta a melegek médiadíjátEgyüttműködés az MTVA és a Román Közszolgálati Rádió közöttA Klubrádió befizette a médiaszolgáltatási díjatAz orosz hatalom rövid pórázon tartja a sajtótNégy Pulitzer-díjat kapott a The New York TimesDobor Dezső újra az AIPS elnökségébenA Médiatanács elküldte a szerződést a KlubrádiónakTúlzott termékmegjelenítésért kapott bírságot az RTL KlubSzigorúbb médiaszabályozást jelentett be KínaMegyesi Gusztáv Déri-díjat kapottLazulhatnak a kampánykorlátozásokDuplájára nőhet a digitális média piaci részesedése„A boszorkány halott”: a BBC slágerlistája és Thatcher halálaTitkos dokumentumfilmet forgatott Észak-Koreáról a BBCMédiahatósági eljárás indult Bayer publicisztikája miattKi felelős a magyar médiaválságért?A Délmagyar.hu kiadóját és kommentelőit jelentette fel LázárinkLink: nemzetközi koncerencia az adatújságírásról BudapestenSzavahihetőség és túlélés„A sajtó a változás fő mozgatója lehet”A Klubrádióé a 95,3-as frekvenciaÚjságírókkal egyeztetett új médiatörvényt akar az MSZP
hirdetés
Szolidaritás Alapítvány
PÁLYÁZATOK
Sajtópályázat az elektromos cigarettáról A Villanypára Egyesület pénzdíjas sajtópályázatot hirdet, melynek célja az elektromos cigaretta hazai megítélésének megváltoztatása, az észérvek felsorakoztatása a gazdasági érdekekkel szemben, a valós tények közlése az olvasókkal. Beküldési határidő: 2013. április 30.
Videopályázat a digitális átállásról A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), valamint a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) fiataloknak hirdet videopályázatot, amelynek célja, hogy elsősorban az idősebb korosztálynak segítsen megérteni, mi a digitális átállás, és miért jó a digitális televíziózás. Leadási határidő: 2013. május 5.
Médiapályázat az endometriózisról Statisztikák szerint az endometriózis diagnosztizálása a betegnek átlagosan 8 évébe kerül és ez alatt 6 különböző orvosnál jár. Ezt a két számot szeretnénk csökkenti az Önök segítő, támogató közreműködésével. A pályázat beadási határideje: 2013. május 31.
ÁLLÁSHIRDETÉSEK
Évtizedes újságírói és szerkesztői gyakorlattal otthon végezhető újságírói, illetve könyv- és folyóirat-szerkesztői, korrektori munkát keresek. Walter Béla mobil: 30/439-3400, e-mail: [email protected]
Orvosi kommunikációs ügynökség operatőrt keres alkalmi felvételekhez. Jelentkezni a [email protected]címen lehet.
Egy lépéssel a közepébe! A Mérők Klubja klubtitkárt keres, aki a vezetői támogatással létrehozza és kezeli a klub facebook oldalát, szervezi a közönségoldalt és a sajtókapcsolatokat. Találkozás és közös munka Magyarország legjobb erőivel, tapasztalatok és kapcsolatok szerzése intenzív tempóban, valódi tétek mellett. Feltételek: nyitottság és folyamatban lévő média- vagy szociológiai, esetleg politológiai tanulmányok, fotó és videó kezelési készségek. Jelentkezés fényképes szakmai CV és motivációs levél megküldésével az [email protected] címen.
Szakmai tapasztalattal rendelkező szerkesztőt keres az Interpress Magazin (IPM). Elvárások: lehetőség szerint természettudományos végzettség, nyomtatott sajtóban szerzett tapasztalat, jó kommunikációs készség, nyelvtudás (angol). Fényképes önéletrajzokat a [email protected] címre várjuk.
A MÚOSZ INFOKOMMUNIKÁCIÓS PARTNERE A MAGYAR TELEKOM