המִנהל האזרחי אישר קידום תוכנית הבנייה ב-E1 Az izraeli telepbővítést elítélő BT-határozatot sürgetnek a palesztinok

 
המִנהל האזרחי אישר קידום תוכנית הבנייה ב-E1
ישראל מקדמת את הבנייה בשטח שבין ירושלים למעלה אדומים, למרות הנזיפות והאזהרות מהעולם. בתום דיון לא מתוכנן הוחלט לאשר את התכונית. עם זאת, הדחפורים עדיין לא נראים באופק. „רק ימים יגידו אם זאת באמת הכוונה של ראש הממשלה”
איתמר פליישמן

עוד צעד בדרך לבנייה שמרגיזה את העולם: מועצת התכנון העליונה במנהל האזרחי אישרה היום (ד’) את הפקדת תוכנית הבנייה באזור E1, במסגרתה מתוכננות להיבנות 3,000 יחידות דיור בשכונת מישור אדומים, בין מעלה אדומים לירושלים.

 

 

בנייה במחלוקת – כתבות נוספות

 

 

הבנייה עצמה, עם זאת, עוד רחוקה. משמעות האישור היא שכעת יוכלו בעלי עניין להגיש התנגדויות לתוכנית ולאחר דיון בהתנגדויות וצליחת שלב זה יימשך הליך התכנון.

 

 

 

 

הפקדת התוכנית אושרה בתום דיון לא מתוכנן שהתכנס בעקבות הוראה שניתנה למתאם פעולות הממשלה בשטחים מצד הדרג המדיני לקדם את התוכנית על רקע פניית הפלסטינים לאו”ם בשבוע שעבר.

 

התוכנית כוללת שתי תוכניות בנייה. הראשונה מתייחסת לבנייה של מבנים מדורגים ומבני ציבור רבים, בהם מרכז מסחרי ומוסדות חינוך שיוקמו סביבת תחנת משטרת מחוז ש”י שכבר שוכנת באזור. התוכנית השנייה מתייחסת לבניית 2,000 יחידות דיור נוספות.

 

בדיון שנערך היום הוצגו לאנשי התכנון של המנהל המפות ותנאי התשתית הנדרשים לקידום הבנייה. כעת הציבור יכול להגיש את התנגדויותיו לתוכנית מכל סיבה שהיא, ורק לאחר דיון בהתנגדויות אלו יוכל להמשיך ההליך הבירוקרטי שבסופו תשווק הקרקע ותחל בה הבנייה בפועל. כל דיון או המשך התקדמות בנושא ידרשו את אישורו של האלוף דנגוט שיונחה בעניין זה על ידי משרד הביטחון.

 

 

גורם המעורה בפרטים העריך כי הדרך עד להגעת הדחפורים עדיין ארוכה. „נכון, אכן מדובר בהתקדמות לפחות הצהרתית, אבל אני בטוח שכל אינטרסנט גם ברמה הפוליטית יגיש פה התנגדות וינסו להערים כמה שיותר קשיים, והדבר עוד יימשך זמן רב”, אמר הגורם. „למרות שזה ברור שהחלטה נחושה של הממשלה תאיץ את זה, אבל האם אלו באמת הכוונות של ראש הממשלה והשרים? רק ימים יגידו”.

 

 

 

מיד לאחר ההחלטה באו”ם על קבלת פלסטין כמדינה משקיפה שאינה חברה, הודיעה ישראל על קידום תוכנית הבנייה שעוררה כעס רב בקהילה הבינלאומית. אזור E1 מחבר בין מזרח ירושלים, שבריבונות ישראלית, לבין מעלה אדומים, ששטחה אינו מסופח רשמית לישראל. בנייה בו תקשה מאוד על יצירת רצף טריטוריאלי בין חלקי מדינה פלסטינית עתידית, ולכן זכתה לגינויים ממדינות רבות.

 

כחלק ממהלך מתואם, זומנו שגרירי ישראל בכמה מדינות באירופה, וכן באוסטרליה ובברזיל, לשיחות הבהרה, והבריטים אף הזהירו כי יישקלו צעדים נוספים אם ישראל לא תבטל את תוכנית הבנייה. ראש הממשלה בנימין נתניהו הדגיש שהלחץ לא ישנה את דעתו, והוא מתכוון לבנות בשטח שבמחלוקת.

Az izraeli telepbővítést elítélő BT-határozatot sürgetnek a palesztinok

 

Az izraeli telepépítési politika eddigi legveszélyesebb lépésének tartják a 3000 új lakás építéséről szóló tervet Kelet-Jeruzsálemben és Ciszjordániában.

A palesztin vezetők kedd esti rámalláhi tanácskozása után ismertetett közlemény szerint Izraelnek „véget kell vetnie a romboló hatású telepépítésnek és a telepesítés minden formájának”.

A dokumentum elfogadhatatlannak nevezte az izraeli kormányzat 3000 új lakás építéséről szóló tervét Kelet-Jeruzsálemben és Ciszjordániában. Ez a projekt „a legveszélyesebb az izraeli telepépítési politika történetében”, és meg kell hiúsítani, mert szembemegy a békefolyamattal és a kétállami megoldással – állt a szövegben.

A palesztin vezetés egyúttal arra szólított fel, hogy gyorsítsanak a 2011-ben a Fatah által uralt Ciszjordánia és a radikális Hamász által ellenőrzött Gázai övezet közötti megbékéléshez vezető lépéseken. A találkozó elején Mahmúd Abbász palesztin elnök, a Fatah vezetője Egyiptomot nevezte meg lehetséges közvetítőnek a megbékélési folyamatban.

A megbeszélésen a Hamászt az a Nasszer Edin al-Saer képviselte, aki a radikális iszlamista szervezet 2006-os választási győzelme után miniszterelnök-helyettes és oktatási miniszter volt a kormányban.