MI ÚJSÁG A KLAUZÁL LIONS KLUB HÁZATÁJÁN?

MI  ÚJSÁG  A  KLAUZÁL  LIONS  KLUB  HÁZATÁJÁN?

dr. Kárpáti Katalin

Ha november, akkor a mi klubunk életében ez csak a Jótékonysági Katalin-Bál havát jelentheti. Idén immár hatodik alkalommal hívhattunk vendégeket a Hotel Hélia báltermébe.

Kicsit mi is elcsodálkoztunk ezen a 6-os számon, mert minden évben, rögtön a bált követő hajnali rendcsinálás, klubzászló-keresés, lábpihentetés, virágcsokor-összeszedés közben határozottan és ellentmondást nem tűrően, sőt egybehangzóan kijelentjük, miszerint ez volt az utolsó Katalin-bál, jövőre nem rendezünk többet, elfogyott az energiánk…

Ennek az elhatározásnak azonban ellentmond az a szlogenné vált búcsúmondat, amellyel elnök-asszonyunk, Fogarasi Kati szokott elköszönni a vendégektől: „Jövőre Önökkel, Veletek ugyanitt”.

Hát akkor mi legyen jövőre? Tesszük fel pár nap múlva ismét a kérdést magunknak, aztán a következő aktuális decemberi klubülésen – de legkésőbb a januárin – el is hangzik a válasznak is beillő elnöki „dörgedelem”: Tulajdonképpen késésben vagyunk a következő Katalin-bál szervezésében, már el kellene kezdeni az érdemi munkát!

Idén sem volt másképp, most már elárulhatom: januárban még nem dolgoztunk teljes gőzzel, de november 26-ra azért egy jó hangulatú, sikeres jótékonysági rendezvényt tudtunk összehozni.

Ugyanis van egy alapelvünk, miszerint ami egyszer bevált, azon, ha lehet, ne változtassunk. Itt van mindjárt a helyszín, a Hotel Hélia. Ragyogó a konyha – remélem, ezt most nem olvassa a séf vagy az étterem-vezető, mert nem kellene, hogy elbízzák magukat -, a szálloda személyzete már ismeri összes „mániánkat”. Aztán itt van pl. Lajsz András és koktélos csapata, Gyarmati István a zongora örökzöld dallamainak virtuóza, a nívós ékszerek, ruhák bemutatása, a tombola, no meg az éjféli „diétás” büfé, hogy legyen elég energia a hajnalig tartó tánchoz. De nem maradhat el a Katalinok köszöntése sem, a hagyományos közös énekléssel. És ne feledkezzünk meg a Kiss György szobrász-művész által bronzba álmodott Klauzál Lions Klub díjunkról sem, amely – talán nem véletlenül – egy „nevetős” oroszlánarcot ábrázol.

A műsor azonban minden évben más. Idén a színésznők nemcsak énekeltek, de gyönyörű estélyi ruhákat is bemutattak a színpadon.

Az est fő szenzációját azonban mégis egy kisfiú jelentette: a 14 éves Váradi Gyuszi, aki ifjú kora ellenére már most a hegedű virtuóza. Számos hazai és nemzetközi versenyt nyert. Tudása, hangszertechnikája a jelenleginél színvonalasabb hegedűt kívánna meg, azonban családja szerény anyagi lehetőségei ezt nem engedik meg.Klubunk úgy döntött, hogy támogatni fogjuk az ifjú tehetség hegedűcseréjét, és erre a célra a bál nyereségéből 100.000.-Ft-ot elkülönítettünk. Reméljük, sikerül mind több támogatót szereznünk a jó ügyhöz, és még ebben az évben új hegedű kerülhet Váradi Gyuszi kezébe.

Ugyancsak a bál nyereségéből tartottunk decemberben jótékonysági gyermekelőadást a Honvédelmi Minisztérium Stefánia úti palotájában. Közel 400 szociálisan, vagy egészségi okokból hátrányos helyzetű gyermek – köztük olyan gyermekek is, akiknek szülei katonai szolgálat közben megsérültek vagy elhunytak – nézhette meg Patai Anna főszereplésével a Bőrönd mesék c. mesemusicalt, és kapott az előadás után karácsonyi édességet.

Elárulhatom, hogy a januári klubülésen már elhangzott az elnöki „dörgedelem”. Be is lehet írni a naptárba: 2012. november 24. 19 óra Hotel Hélia, Jótékonysági Katalin-Bál. 

dr. Kárpáti Katalin