Változik a 3-as és 28-as villamosok menetrendje a hétvégén

Változik a 3-as és 28-as villamosok menetrendje a hétvégén

 Pályakarbantartás miatt a hétvégén megváltozik a 3-as és 28-as villamosok menetrendje, az utasokat pótlóbuszok szállítják majd – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

    A szakemberek a Liget téren, a vasúti híd alatti pályaszakaszon dolgoznak majd, ezért szombaton és vasárnap teljes üzemidőben a 3-as villamos megosztva, két szakaszon közlekedik a Gubacsi út és Kőbánya alsó vasútállomás, valamint a Finommechanikai Zrt. és a Mexikói út között, a kimaradó szakaszon a 3V jelzésű pótlóbuszokkal lehet utazni, a csatlakozásokat a járműváltásnál a BKK biztosítja.
    A 28-as és a 28A villamosok helyett teljes vonalhosszban pótlóbuszok szállítják az utasokat 28V jelzéssel. Az Izraelita temető megfelelő elérhetősége érdekében a 68-as autóbusz mellett a 202E járatok is megállnak itt.
    A BKK emlékeztetett, hogy a pótlás miatti átszállás nem minősül az utazás megszakításának, így nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jegyet kell ismét érvényesíteni a számkocka nélküli végen. Mivel a 28V pótlóbusz az Izraelita temető és az új köztemető közti szakaszon nem közlekedik, itt a 68-as és 202E buszokkal lehet utazni, és az ezekre való átszálláskor sem kell új jegyet érvényesíteni.