A BUDAI MICVE KLUB december és januári programja

A BUDAI MICVE KLUB december és januári programja

 

December 2-án (vasárnap) 17.00 órakor JÓTÉKÖNYSÁGI KONCERT egy többszörösen súlyos beteg fiatal hittestvérünk gyógykezelésére. Minden perc, amíg nem kaphatja meg a teljes körű, folyamatos kezelést  rontja az esélyeit, nyújtja szenvedéseit és visszafordíthatatlan szövődményeket okoz. Fellépők: FEKETE LÁSZLÓ főkántor, NÓGRÁDI GERGELY kántor, SZÉKELYHIDI HAJNAL operaénekes, a DOHÁNY ZSINAGÓGA FÉRFI ÉNEKGYÜTTESE LÁZÁR ZSIGMOND (hegedűművész, karmester és komponista) vezetésével, VILLÁNYI BENJÁMIN kántor jelölt, és még sokan mások, akik lemondtak fellépési díjukról a fiatalember számára. Köszönjük nekik! Kérjük Önöket is, támogassák e nemes célt (ajánlott adomány: 1000.-Ft).  

December 09.  (vasárnap) 18.00 órától BÍRÓ ESZTER HANUKAI KONCERTJE a ZSINAGÓGÁBAN. Eszter Hanuka ünnepére különleges hangulatú koncerttel  készül zenész barátai közreműködésével. Az életvidám, szívbemarkoló és elgondolkodtató dalok között felhangzik majd héber, jiddis, tradicionális és hanukai melódia is. A műsor felnőttekhez, gyerekekhez egyaránt szól, hogy a Fény ünnepe a zsinagógában felcsendülő örömzene által még fényesebb lehessen. Közreműködnek: FÖDŐ SÁNDOR „FODÓ” zongora, ütőhangszerek, GERA GÁBOR harmonika, HÁMORI MÁTÉ gitárok, mandolin.(részletek a 11.oldalon)

December 16. (vasárnap) 18.00 órától HANUKAI  HÁRFADALLAMOK a Micve Klubban. Fellép: BÁBEL KLÁRA a Magyar Rádió Szinfónikus Zenekarának hárfaművésze, aki Hanuka utolsó estéjén ad nekünk feledhetetlennek ígérkező koncertet hanukai és klasszikus darabokból. Az estet körzetünk rabbija VERŐ TAMÁS vezeti, köszöntőt mond TORDAI PÉTER elnök.

Január 5. (szombat) 18.00 órától KLUB-EST filmvetítés. Ez alkalommal a GYŰLÖLET című francia filmdrámát (95 perc) tekinthetik meg kedves vendégeink. Röviden a tartalomból: Sok ember hagyja el a szülőföldjét, és máshol kezd új életet. A legtöbb országban azonban nincs hely a számukra, gettókban élnek. Az ilyen bevándorlók lakta külvárosokban virágzik a gyűlölet. A kilátástalanság, meg nem értettség és az elszigetelődés táplálja, belopja magát minden házba, az emberek lelkébe. A tizenhat éves Abdul kórházba kerül a rendőrökkel való összecsapás következtében. A fiú haverja, Vincent találta meg azt a pisztolyt, amelyet a zavargások során az egyik rendőr elveszített. Arra az elhatározásra jut, hogyha meghal a barátja, akkor az életéért cserébe megöl egy rendőrt. Főszereplő: Vincent Cassel (Vincent)
Said Taghmaoui (Said), Hubert Kounde (Hubert).

 

Január 12. szombat 18.00 órától DR. CZEIZEL ENDRE az elismert orvos-genetikus szaktekintély lesz a vendégünk, aki nemcsak szakmájában elismert genetikus, hanem országosan is közkedvelt orvos. Több könyvében foglalkozik azzal, hogy a zsidó emberek jelentős része miért alkotott kiemelkedőt a szellem területén. Ő egy olyan tudós, aki nem zárkózik be szakterületébe, hanem ebből társadalmi, vagy akár politikai következtetéseket is levon. Beszélgetőtárs: BÓTA GÁBOR újságíró.

 

Január 19. szombat 18.00 órától SZABAD EGY TÁNCRA? Örökzöld dallamok. Tánc, csevegés kávé, tea mellett. A zongoránál. MISKOLCZI PÉTER.

 

Január 26. szombat 18 órától AVAR JÁNOS népszerű újságíró és tévés személyiség a vendégünk. Eredetileg külpolitikus, de mostanában inkább a belpolitikáról hallatja nagyon markáns és vehemens véleményét. A ÚJSÁGÍRÓKLUB c. televízió műsorban rendszeresen vitára ingerel. Beszélgetőtársa: BÓTA GÁBOR újságíró

 

 

AJÁNLÓ

Állandó programjaink

 

Hétfőnként

 16.00- 17.00 óráig KARBANTARTÓ TORNA csontritkulásos betegeknek 

 

Csütörtökönként FRANKEL BARÁTI KÖR

 

+ ami az előző számban volt!