„Komoly fenyegetést jelent a családokra a Gyurcsány-Bajnai szövetség visszatérte”+videó

A Gyurcsány-Bajnai szövetséggel azok az emberek kívánnak visszatérni a politikai hatalomba, akik 2002 és 2010 között egyszer már csődbe vitték és tönkretették Magyarországot Ennek a politikának a visszatérte komoly fenyegetést jelent a magyar családok jövőjére nézve – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.Rogán Antal felidézte, október 23-án újjáalakult a Gyurcsány-Bajnai szövetség. A kormánypárti politikus szerint mindez nem meglepő, hiszen erre már volt példa az elmúlt években.  „Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon politikai karrierje folyamatosan összekapcsolódott” – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője emlékeztetve, Bajnai éveken keresztül Gyurcsány Ferenc kormányának minisztere volt, később pedig, a helycserét követően, miniszterelnök lett.

 

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=185824
Rogán Antal sajtótájékoztatója

 

 

Azt a politikát, amit Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon közösen űzött, az emberek egyszer már kétharmados többséggel leszavazták 2010-ben – húzta alá Rogán Antal. Úgy vélekedett, a Gyurcsány-Bajnai szövetség újjáalakulását az is jól mutatja, hogy Gyurcsány Ferenc volt az, aki elsőként üdvözölte Bajnai Gordon színrelépését, még azelőtt, mielőtt Bajnai elmondta volna október 23-ai beszédét. Úgy folytatta, ezt követően sorra „bejelentkeztek” a 2010 előtti politikai élet ismert szereplői, feltűnt Kuncze Gábor, és nyilvánvaló, ha az MSZP megjelenik ebben a szövetségben, akkor ismét fel fog tűnni Szekeres Imre, Kiss Péter, Baja Ferenc, Veres János és a többiek. Rogán szerint mindebből az látszik, a Gyurcsány-Bajnai szövetséggel azok az emberek akarnak visszatérni a politikai hatalomba, akik 2002 és 2010 között egyszer már csődbe vitték és tönkretették Magyarországot Ennek a politikának a visszatérte komoly fenyegetést jelent a magyar családok jövőjére nézve – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.

 

 

 

 

Rogán Antal konkrét veszélynek nevezte, hogy láthatóan a Gyurcsány-Bajnai szövetség célja nem más, mint a bankadó csökkentése. Több interjúban is elhangzott, hogy Bajnai Gordon szükségesnek látja a bankadó csökkentését. Már csak arra lennénk kíváncsiak mennyivel és miből kívánja mindezt finanszírozni? Menyit kíván terhelni a családokra abból, hogy a bankadónak megfelelő összeget visszajuttatja a bankoknak? – tette fel a kérdést a frakcióvezető.

A kormánypárti politikus kitért rá, arra is szeretne választ kapni, a volt miniszterelnök miért gondolkodik a legalacsonyabb keresetűek bérének csökkentésén. Kifejtette, Bajnai Gordon alapítványának programjában világosan szerepel, hogy a minimálbért az átlagbér harminc százalékára kell csökkenteni. Mint mondta, ezzel Bajnai mintegy húsz százalékkal mérsékelné a minimálbért, azaz 93 ezerről 66 ezer forintra csökkentené.

 

 

 

 

Abban az esetben, ha kormányzati lehetőséghez jut a Gyurcsány-Bajnai szövetség, az embereket az a veszély fenyegetheti, hogy a bankok pénzt fognak kapni, a legalacsonyabb keresetűek bérét viszont csökkenteni fogják – hangsúlyozta a nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője.

A polgári kormányzat már 1998 és 2002 között is bizonyította, hogy elkötelezett a legalacsonyabb keresetűek bérének emelése mellett – emelte ki Rogán. Hozzátette, már az említett időszakban is jelentősen emelték a minimálbért, amit 2010 és 2012-ben is folytattak. Ennek eredményeként a minimálbér mértéke jelenleg 93 ezer forintra emelkedett – ismertette a fideszes honatya.

Miért látja szükségesnek egy baloldali politikus, hogy a legalacsonyabb keresetűek bérét csökkentse Magyarországon? Számunkra mindez elfogadhatatlan. Nem leszünk soha támogatói olyan politikának, amely a minimálbér csökkentését tűzi ki célul – szögezte le Rogán Antal. Elmondta, szerintük ehelyett munkahelyvédelmi akciótervben szereplő elképzelés a helyes és járható út, miszerint a legalacsonyabb keresetűek foglalkoztatási költségeit, az utánuk fizetett társadalombiztosítási hozzájárulások mértékét kell csökkenteni.

 

 

 

 

Milyen baloldali program az, amelyben a bankok több pénzt kapnak, a legkevesebbet kereső emberek pedig kevesebb bért fognak keresni? – tette fel a kérdést Rogán Antal, aki szerint mindez visszatérést jelentene a 2002 és 2010 közötti időszakhoz, amikor a „a bankok profitja az eget verte, a minimálbér pedig évről évre csökkentett mértékben emelkedett”.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a Fidesz-frakció is lát még szükségesnek módosításokat a parlament előtt fekvő, új földtörvényben, azt pedig, hogy mely változtatásokat fogják támogatni, a hétfői frakcióülésen vitatják meg, amelyre meghívta Orbán Viktor miniszterelnököt és Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert is. Hozzáfűzte, a képviselőcsoport elsősorban azt fogja szem előtt tartani, hogy mi áll összhangban a Fidesz programjával, amellyel megnyerte 2010-ben a választást – tette hozzá.

A frakcióvezető a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény módosításával kapcsolatos kérdésre úgy válaszolt, a javaslatnak a magyar állampolgárság megszerzéséhez nincs köze, kedvezményes tartózkodási engedélyről van benne szó, az indíttatása pedig kínai, de nem állami oldalról származik.

 

 

 

 

Kitért rá, hogy ő tölti be az Országgyűlés kínai-magyar baráti tagozatának elnöki tisztségét, és ennek során az elmúlt két évben sok olyan találkozón vett részt, amelyen Magyarországra érkező üzleti delegációk a befektetési lehetőségeket is megvizsgálva arra panaszkodtak, milyen nehéz és bürokratikus megszerezni a magyar vízumot. Kifejtette, több kínai üzletember ugyanakkor felhívta a figyelmét arra, hogy sok más ország – például több európai uniós tagállam és az Egyesült Államok is – kedvezményes tartózkodási engedélyt biztosít nekik bizonyos „komolyság”, így általában nagyobb vagyon felmutatása esetén.
   
Rogán Antal szerint aki Magyarországon hajlandó 250 ezer eurót beruházni öt évre államkötvénybe, az az ország iránt elkötelezettnek tekinthető, és komoly vagyona van, tehát számítani lehet rá, hogy itteni tartózkodása alatt üzleti lehetőségeket teremt. Ebből a szempontból tehát ez a törvényjavaslat egyszerre követ egy nemzetközi mintát, másrészt megkönnyíti az ide érkező üzletemberek utazását és azt, hogy ők Magyarországon üzleteket kössenek, beruházásokat tudjanak tenni, munkahelyeket hozzanak létre – foglalta össze az előnyöket Rogán Antal. Megjegyezte, hogy a tartózkodással kapcsolatos biztonsági kritériumoknak ebben az esetben is meg kell felelni.