Napirenden a Bethlen Gábor Alap

A képviselők két beszámolót is megtárgyalnak az Országgyűlés mai ülésén, előbb a Bethlen Gábor Alap 2011-es működéséről, majd az Országos Fogyatékosügyi Program 2007 és 2010 közötti megvalósításáról tartanak általános vitát.

A Ház ülése reggel 9 órakor kezdődik, a magyar és a lett kormány közötti, minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről szóló egyezmény általános vitájával. Ezt követi a Bethlen Gábor Alap 2011-es tevékenységéről és működéséről szóló beszámoló tárgyalása.
A parlament napirendjén szerepel két, előző hétről elnapolt általános vita folytatása is, így újra tárgyalhatják a kormány kisajátításról szóló, valamint a fideszes és KDNP-s képviselők XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezések tilalmával összefüggő törvénymódosító javaslatát. Utóbbi előterjesztés arra irányul, hogy a jövőben közterületek, szervezetek és cégek se viselhessék az előző század önkényuralmi diktatúrájához köthető személyek és fogalmak nevét.

Az ülésnap az új Országos Fogyatékosügyi Program 2007 és 2010 közötti megvalósításáról szóló jelentésének általános vitájával érhet véget.