Ősszel újra indul a Zsidónak lenni… című szabadegyetemi előadássorozat Szombathelyen

Ősszel újra indul a Zsidónak lenni… című szabadegyetemi előadássorozat Szombathelyen

Október közepétől újra indul az az előadássorozat, amelyet egy évvel ezelőtt kezdett el a Szombathelyi Zsidó Hitközség az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetemmel közösen a szombathelyi Bernstein Béla Zsidó Kulturális Központban.

A Zsidónak lenni…. címet viselő sorozat következő előadását Schőner Alfréd főrabbi, a rabbiképző rektora tartja október 11-én 17 órától – közölte szerdán az MTI-vel Grünwald Zsolt szervező, hozzáfűzve, hogy az előadó az Aleppói Kódex rejtélyéről, az első héber nyelvű könyv kalandos történetéről beszél majd.
Megjegyezte, hogy egyre nagyobb az érdeklődés Szombathelyen a zsidó vallás és kultúra mondanivalója iránt, és az előadások révén érdekfeszítő, aktuális témákon keresztül ismerkedhetnek meg a résztvevők egy sok ezer éves, a legtöbbek számára zártnak tűnő judaizmus mélyebb tartalmával.
Szavai szerint az első két szemeszterben az egyes előadásokba, amelyeken előzetes regisztráció után bárki részt vehet, alkalmanként száz fős hallgatóság kapcsolódott be.
A visszajelzések alapján idén elindul egy új sorozat is Séták a szombathelyi zsidóság múltjában címmel. Az első sétát Mayer László levéltáros vezeti, és a résztvevők október 18-án a szombathelyi zsidó imaház elől indulva az egykori szombathelyi gettó területét járják be.

mti-bpi info