Szíriában: 305 halott 24 óra leforgása alatt

A legvéresebb nap Szíriában: 305 halott 24 óra leforgása alatt

Több száz ember vesztette életét Szíriában szerdán – emberi jogi aktivisták szerint ez volt a tavaly március óta tartó konfliktus legvéresebb napja.
A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjának igazgatója, Rami Abdel Rahman szerint csak szerdán legalább háromszázöt ember vesztette életét Szíriában. Ez pedig csak a név szerint megerősített áldozatokat foglalja magában – fogalmazott az emberi jogi aktivista.  

Ez a szám jóval magasabb is lehet, ha beleszámolják az azonosítatlan halottakat is – fogalmazott az AFP francia hírügynökségnek Rahman. Az áldozatok közül legalább százkilencvenkilenc fő civil volt – mondta, illetve hozzátette, hogy utoljára július 19-e volt ehhez hasonlóan véres nap, akkor háromszázkét ember vesztette életét.

Szerdán két öngyilkos merényletre is sor került a szíriai fővárosban, Damaszkuszban, ahol a támadók kormányzati katonai épületeket támadtak. A merényletben négy biztonsági őr életét vesztette és tizennégy ember megsérült. 

Emberi jogi szervezetek becslése szerint már több mint 27 ezer ember életét vesztette a tavaly március óta zajló, Basár el-Asszad elnök megdöntéséért zajló polgárháborúban.

Az áldozatok mellett mintegy 250 ezer ember kényszerült elmenekülni az országból, és Szírián belül is – becslések szerint – mintegy 1-1,5 millió ember vált hajléktalanná, menekültté.

atv.hu / Arutz Sheva / bpi.hu