„Tiszteltem, mint kiváló jogászprofesszort, mint minisztert, mint államunk vezetőjét”

„Tiszteltem, mint kiváló jogászprofesszort, mint minisztert, mint államunk vezetőjét”
Mindig kiéreztem szavaiból, hogy milyen nagyra becsüli a magyar zsidóságot, szerepét az ország fejlődésében – fogalmazott Feldmájer Péter Mádl Dalma asszonynak írt levelében, amelyet a néhai köztársasági elnök, Mádl Ferenc síremlékének ünnepélyes felavatásának alkalmára küldött a Mazsihisz elnöke.


Tisztelt Asszonyom!

Kézhez vettem néhai férje, volt Köztársasági elnökünk síremlékének ünnepélyes felavatására szóló meghívót. Sajnos az avatás napja szombatra esik, így személyesen nem tudok ezen a kegyeletes aktuson jelen lenni.

Néhai férjét igen nagyra becsültem, s életem jelentős eseményei között őrzöm azokat az alkalmakat, amikor személyesen is beszélhettem vele.

Megismertem őt, mint kiváló jogászprofesszort, mint minisztert, és mint Államunk vezetőjét.
Mint minden bölcs embernek, neki is legfőbb tulajdonsága volt az egyszerűség, és a szeretet kisugárzása.

Mindig kiéreztem szavaiból, hogy milyen nagyra becsüli a magyar zsidóságot, szerepét az ország fejlődésében.

Mi, akik együtt dolgozhattunk vele a holokauszt 50. évfordulójára szervezett megemlékezések előkészítésekor, tudjuk, hogy milyen elkötelezetten igyekezett, hogy minél többen megismerhessék a magyarországi zsidóság tragédiáját.

Hiszek abban, hogy síremlékének felavatása egyúttal azt is jelenti, szellemét megőrizzük, és a jövő nemzedékei nem csak emlékezni fognak rá, hanem továbbra is tanulni fognak tőle.

Biztos vagyok abban, hogy a magyar zsidóság nagyra becsült személyére mindig jóindulattal fog emlékezni.

Maradok őszinte híve:
Dr. Feldmájer Péter elnök