Sümegi Eszter debütál a Pillangóasszony címszerepében

Sümegi Eszter debütál a Pillangóasszony címszerepében

Sümegi Eszter nem mindennapi sikert aratott az Operaház Arabella előadásaiban. Címszerep-alakítását nemcsak a közönség, de a kritika is egyöntetű elismeréssel méltatta. Az Opera vezető szopránja, alig három héttel az erőt próbáló Strauss-sorozat után újabb főszerepben debütál az Operaházban: a Pillangóasszony címszerepében mutatkozik be május 5-én.

Kerényi Miklós Gábor nagysikerű rendezését évadok óta műsoron tartja a dalszínház. Április 27-étől június 7-éig új szériát játszanak, a közönségnek összesen tizenegy alkalommal lesz lehetősége megtekinteni a tragikus sorsú nőalak történetét. A két főszerepre hármas szereposztást tűzött ki az Operaház: Bazsinka Zsuzsanna Fekete Attilával, Sümegi Eszter Kiss B. Atillával, Frankó Tünde pedig az első operaházi szerepében bemutatkozóLászló Boldizsárral lép színpadra.

A sorozat különlegessége, hogy a két főszereplő énekes mellett karmester is debütál a Puccini-darabban. Az 1979-es születésű, budapestiTerts Márton Leopold Hager karmesteri osztályában végzett a Bécsi Zeneművészeti Egyetemen, ahol zongorát és karvezetést is tanult. Részt vett Dénes István, Acél Ervin és Jerome Preysinger mesterkurzusain. Hangversenyeket és operákat dirigált többek közt az Új-Brandenburgi Filharmonikusok élén és Drezdában, 2004 és 2011 között a Brémai Színház karmestere volt. A Magyar Állami Operaházban június 2-án lép közönség elé.