Példaértékű Kopp Mária életműve

Magyarország kormánya háláját és köszönetét fejezi ki Kopp Mária példaértékű életművéért – közölte a kabinet nevében a kormányszóvivői iroda szerdán.

Kopp Mária nem csak a magyar lelkiállapot, hanem a magyar lelkiismeret professzora volt, férjével, Skrabski Árpáddal közösen végzett, egyedülálló, az egész világon megbecsült kutatásai mélyre hatóan tárták fel a magyar társadalom szerkezetét és lelkületét – idézték fel életútját. Munkásságáról kiemelték: Kopp Mária kérlelhetetlen igényességgel végzett tudományos munkássága egész életében a magyarság lelki egészségét szolgálta, a nemzetközi szintéren pedig mindvégig a magyar családok és családot akarók nagykövete volt.  „Noha a kommunista diktatúra által földönfutóvá tett családból származott, egész életét a józan derű, az optimizmus, hit és tudomány természetes egysége jellemezte” – írták, és kitértek arra is, a professzor asszony életműve nélkül elképzelhetetlen lenne felelős közélet Magyarországon.”Emlékét megőrizzük, nyugodjon békében” – zárul a kommüniké.
Kopp Mária, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének tudományos igazgatóhelyettese 71. életévében hunyt el – tudatta az intézmény kedd este az MTI-vel.