Befejeződött a Budapest titkai – a múlt útvesztői versenysorozat

A Budapest titkai elnevezésű, tavaly májusban elindított tájékozódási versenysorozat hétfői, utolsó eseményén a Fővárosi Állat- és Növénykertben tizenhárom iskola több száz diákja ismerkedett meg az Állatkert legnépszerűbb lakóival.

A Városligetben már jártak a gyerekek: a Vajdahunyadvárban és a Közlekedési Múzeumban, a Millenniumi Városközpontban, a Margitszigeten, a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben és a Budai Vár nevezetességeit is felfedezték – tájékoztatta az MTI-t Gulyás Erika az Európai Unió támogatásával megvalósult projekt kommunikációs munkatársa. Az Állatkert ingyenes belépőjegyekkel járult hozzá a főként hátrányos helyzetű gyerekek ismereteit gazdagító programhoz.
Látás-, hallás, és mozgássérült diákok is indultak a négy korcsoportban megrendezett versenyeken a nagycsoportos óvodásoktól a végzős középiskolásokig. A vetélkedők mellett a fiatalok iskolai szakkörökön sajátították el a tájékozódás alapjait, majd osztályukkal visszatértek a felkeresett kulturális intézményekbe. Nemcsak a versenysorozat résztvevői fedezhették fel a Művészetek Palotája (MÜPA), a Ludwig Múzeum, a Közlekedési Múzeum vagy a Nemzeti Színház rejtett értékeit, hanem sok iskolatársuk is most először jutott el a főváros legnevesebb kulturális intézményeibe.
A városi tájékozódási futás teljes programját a Zöldpont Egyesület és Szerkesztőség dolgozta ki a Budapesti Tájfutó Szövetség és a Zöldgömb Sport Klub támogatásával – olvasható a közleményben.