További két évre bizalmat kapott az MSZP Nőtagozat vezetősége

Megerősítette elnöki pozíciójában Dr. Gurmai Zitát az MSZP Nőtagozat küldöttértekezlete a budapesti tisztújításon. A küldöttek egyhangúlag választották meg a nőtagozat országos vezetőségét. A nőtagozatot a következő két évben Dr. Gurmai Zita EP képviselő vezeti, ügyvezető alelnök Boros Vilma, alelnökök Dr. Havas Szonja, Kovács Lajosné és Juhászné Lévai Katalin lettek.

Ma a magyar nők számára nem az a legnagyobb kérdés, hogy hogyan lehetne még teljesebb számukra az esélyegyenlőség, hanem hogy hogyan lehetne megakadályozni, hogy a kormányon lévők megsértsék a már meglévő jogaikat – mondta Gurmai Zita, a nőtagozat elnöke, az MSZP Országos Nőtagozat február 10-i tisztújításán, Budapesten, melyen egyhangúlag megerősítették elnöki mandátumát. Hozzátette, meg kell akadályozni, hogy visszatérjünk egy olyan korba, amely már hetven évvel ezelőtt is divatjamúltnak számított és még arra is sor kerülhet, hogy az abortuszt és az esemény utáni tablettákat is betiltsák. Gurmai arra is felhívta a figyelmet, hogy az alaptörvény I. cikke lehetővé teszi az alapjogok korlátozását az alkotmányos értékek védelmében – mindezt a hit, a hűség és a szeretet jegyében.

A megbeszélés céljaként azt határozta meg, hogy a szocialista párton kívüli szakértőkkel együtt vitassák meg, mit kellene tenni az egészségügyben.