A lövés rövidnek bizonyult

Izraelt akarták lőni a terroristák, de sajátjaikat találták el
Egy libanoni nő megsérült, amikor vasárnap a késő éjszakai órákban terroristák libanoni területről lőttek ki egy Katyusa típusú rakétát Izraelre, de a lövés rövidnek bizonyult és libanoni területen csapódott be – számolt be az Arutz Sheva izraeli hírportál. 
 
A rakétát Bint Dzsbil területéről indították, ahol 2006 nyarán, a második libanoni háború idején véres harcok dúltak a Hezbollah terroristái és az izraeli véderő (IDF) között.

Az Izrael ellen megkísérelt támadás két héten belül már a második volt, és olyan terroristák vállalták magukra, akik köztudottan nem a Hezbollah terrorszervezettel állnak közvetlen kapcsolatban. A vasárnapi és a két héttel ezelőtti, négy rakétával végrehajtott, izraeli területek ellen irányuló támadásokat – saját állítása szerint – az Al-Kaidával szövetséges Abdullah Azzam Brigád nevű terrorcsoport indította. Ketten sérültek meg, és az IDF viszonozta a tüzet. A 2009-ben történt rakétatámadás-sorozatért szintén az Abdullah Azzam terrorszervezet vállalta a felelősséget.

A határ menti feszültségek az utóbbi két évben folytatódtak. Az Izrael állam kikiáltásának évfordulójára a libanoni határon rendezett Izrael-ellenes tüntetések során pedig összecsapásokra került sor a Hezbollah terrorszervezettel, amikor tüntetők megpróbáltak behatolni Izrael területére.

 
 

atv.hu / Arutz Sheva