Magyar-Izraeli Ipari Kutatás-fejlesztési Co-funding Együttműködési Pályázat

Magyar-Izraeli Ipari Kutatás-fejlesztési Co-funding Együttműködési Pályázat
Program meghirdetése: 2011. október 17.
Végső beadási határidő: 2011. december 1.
Az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (továbbiakban NFÜ) pályázatot hirdet magyar-izraeli együttműködésben folyó ipari kutatás-fejlesztési projektek támogatására, az NFÜ és az izraeli MATIMOP-Israeli Industry Center for R&D közös nemzetközi kutatás együttműködési programja keretében.

A pályázat célja
A pályázat célja olyan magyar-izraeli együttműködésben megvalósuló K+F+I projektek magyar részének támogatása, amelyek eredményeként új, vagy továbbfejlesztett, piacorientált termékek és szolgáltatások jönnek létre az alábbi fókusztémákon belül:
1. Fenntartható és tiszta technológiák (sustainable and clean technologies)
2. Mezőgazdasági és élelmiszeripari technológiák (Bio-Agro – agriculture and food technologies)
3. Infokommunikáció (ICT)
4. Biotechnológia és orvosi műszerek (Biotech and medical devices)

A támogatás forrása és jogcíme
A támogatás forrása: a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap 2. címe.
A támogatás jogcíme: a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapról szóló 2003. évi XC. törvény 8. § (1) bekezdés a), e) és g) pontja.
A támogatás nyújtásának és felhasználásának további szabályait a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap kezeléséről és felhasználásáról szóló 146/2010/. (IV. 29.) Korm. rendelet és a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból nyújtott állami támogatások szabályairól szóló 146/2007 (VI. 26.) Korm. rendelet tartalmazza.

Pályázat keretösszege, támogatás mértéke és várható száma
A pályázat célkitűzéseinek elérése érdekében a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap (továbbiakban: Alap) terhére az NFÜ 270 millió Ft-ot biztosít. Az igényelhető támogatás a nyertes projektek teljes futamidejére min. 30, max. 70 millió Ft. A támogatás nyílt pályázati rendszerben érhető el.
A támogatott projektek várható száma: 4-8 db.

A támogatásra jogosultak köre
A program olyan kutatás-fejlesztési projektek megvalósítását támogatja, amelyeket legalább egy magyar és egy izraeli kutatás-fejlesztéssel is foglalkozó vállalkozás közösen nyújt be.
A projektjavaslatot a magyar és az izraeli félnek a saját országának megfelelő előírások szerint kell benyújtaniuk, a magyar pályázónak a Pályázati felhívásban és útmutatóban meghatározottak szerint kell benyújtania.
Részletes információk a Pályázati felhívás és útmutató című dokumentumban találhatók.
Pályázatról részletes tájékozatót www.nfu.hu oldalon talál.