Hétfőtől Mészáros Antónia az ATV-n

A csatorna nemcsak a magyar televíziózás egyik meghatározó arcát igazolta le, hanem számos újdonsággal igyekszik a legjobbat nyújtani nézőinek a hírversenyben és világértelmezésben: így többek között Havas Henrik új, tabudöntögető műsorral jelentkezik.

Hétfő reggeltől Mészáros Antónia vezeti egész héten az ATV népszerű reggeli műsorát. Az ATV Start 5:55-kor hírekkel indul, majd néhány perccel hat óra után Mészáros Antónia köszönti a nézőket – Magyarország legkorábban induló élő televíziós műsorában. Mit ismert, Mészáros Antónia a Minőségi Újságírásért Alapítvány kuratóriumi elnöke, dolgozott a BBC-nél, a Magyar Televízió meghatározó arca volt, de dokumentumfilmet is forgatott Zimbabwéban.

Nemcsak a reggeli műsorkínálat, de mától az ATV hétvégi programja is megújul: új hír- és közéleti műsorok indulnak. Havas Henrik immár hetente kétszer veszi birtokba a képernyőt: szombaton a „Civil a pályán” című műsort vezeti (a produkció képi világát a televízió művészeti igazgatója, Lengyel Zsolt újratervezte), vasárnap pedig a történelem kínos témáit feszegeti a Tabu című műsorban. Mindkét műsor egyaránt 20:45-kor kezdődik – most vasárnap rendhagyó módon a magyar terrortörténelemmel foglalkoznak Havas Henrik vendégei. A témaválasztás nem véletlen, hiszen vasárnap lesz 10 éve, hogy két repülőgép nyílegyenesen belerohant a New York-i ikertornyokba. (A szeptember 11-ei évforduló alkalmából az ATV rendkívüli híradót is sugároz vasárnap 20 órától Bánó Andrással.)

Szombaton új, „hétösszefoglaló” riportmagazint indít útjára az ATV: a 19:25-kor kezdődő műsor címe: „Ez a 7”, főszerkesztője Köves Pál, a műsorvezető pedig Bányai Viktor. Az „Ez a 7” ezúttal többek között Gyurcsány Ferenc mentelmi ügyével foglalkozik.

Az ATV továbbra is kíváncsi a nézők aktuálpolitikai véleményére: így a nagy nézettséggel büszkélkedő Fórum mostantól minden nap, vagyis szombaton és vasárnap is 18:25-kor kezdődik, Gréczy Zsolttal és Vicsek Ferenccel. Vasárnap Juszt László 19:25-kor mondja meg a nézőknek, min lehet spórolni – vagyis Pénz/ügyek néven naprakész és szórakoztató gazdasági műsor indul az ATV-n.