A MÚOSZ szolidáris a közmédiában dolgozó kollégákkal

A tegnap kiadott közös állásfoglalásukban a MÚOSZ választott testületei hangsúlyozták: .A közpénzből fizetett, közszolgálati médiumokban dolgozók sorsa nem lehet közömbös a magyar közvélemény számára”


A legnagyobb létszámú hazai újságíró-szervezet választmánya és elnöksége 2011. április 7-én elfogadott közleményében támogatásáról biztosította „a Közmédiumok Szakszervezeteinek Fórumát, a közmédiumokban dolgozók érdekei védelmében kifejtett tevékenységét”.

A közmédiumokban dolgozók munkáltatója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nem teljesíti a béremelést követelő szakszervezetek követeléseit. A szakszervezeti vezetők tovább tárgyalnának, de végső lépésként felkészültek a sztrájk megszervezésére is.

 

„A közpénzből fizetett, közszolgálati médiumokban dolgozók sorsa nem lehet közömbös a magyar közvélemény számára sem” – olvasható abban az állásfoglalásban, melyben a MÚOSZ választott testületeinek képviselői reményüket fejezik, hogy „a feleknek sikerül tárgyalásos úton rendezni a közöttük fennálló konfliktusokat”.

 

Forrás: MÚOSZ