Új filmstúdió

Európa egyik legnagyobb filmgyártó komplexumát építette fel Budapesten az amerikai Raleigh Studios és az Origo Film Group.


Az amerikai Raleigh Studios és az Origo Film Group mintegy 17 milliárd forintos beruházással -ebből 178 millió forint állami támogatással-, egyedi kormánydöntés alapján Európa egyik legnagyobb filmgyártó komplexumát építette fel Budapesten – hangzott el a létesítmény bemutatóján.
A Budapest XV. kerületében épült stúdió komplexum beruházási költségeinek 85 százalékát a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. nem támogatott hitellel finanszírozta. A mintegy 18 hektáron felépült, közel 40 ezer négyzetméter alapterületű beruházás körülbelül 100 állandó munkahelyet teremt, a várt filmes bérmunka megbízások által pedig több ezer főnek is foglalkoztatást biztosíthat – hangsúlyozta Michael Moore.
A cégvezető elmondta: azért döntöttek Budapest mellett, mert Magyarországon kedvezőek a filmgyártás adóztatási feltételei, a magyar főváros és környéke látványos helyszíni adottságokkal rendelkezik, valamint megfelelő a kínálat filmgyártási szakemberekből.
Hajdú László, Budapest XV. kerületének polgármestere a rendezvényen kiemelte, hogy a gyártóközpont az önkormányzat legnagyobb adófizetője lesz.

 

Forrás: BudapestOnline

BreuerPress/MTI