Nyolcvanezren a Jégkorszakban!

eredeti jégkori emlőscsontvázak


 

 

A 80 ezredik látogatóját fogadta  a Magyar Természettudományi Múzeum Jégkorszak című nagyszabású interaktív kiállítása. A szerencsés vendég Szabó Károlyné Ildikó, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Duna Menti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon lakásotthon-vezetője lett, aki így a Whirlpool felajánlásának köszönhetően egy hűtőszekrénnyel gazdagíthatta az intézetét.

 

A dunavecsei intézmény pedagógusa diákjaival érkezett a kiállításra, és nagy volt az öröm, amikor a pénztárnál megtudta, hogy ő lett a 80 ezredik látogató. Elmondása szerint éppen most gyűjtöttek az 1. számú otthonuknak, s így ez a nyeremény különösen jókor jött. Szabó Károlyné Ildikónak és szerencsés csoportjának Bajzáth Judit, a múzeum főosztályvezetője adta át az ajándékot.

 

 

A Jégkorszak című kiállításon főként a globális klímaváltozással kapcsolatos tévhiteket kívánjuk tisztázni és a közönség jégkorszakról szóló ismereteit bővíteni.

A több mint 200 tárgyat felvonultató kiállításunkat eddig még be nem mutatott eredeti jégkori emlőscsontvázak (mamut, óriásszarvas, barlangi medve); gerinces maradványok (barlangi oroszlán koponyája, gyapjas orrszarvú koponyája), tudományosan hiteles életnagyságú állatrekonstrukciók (kardfogú tigris, barlangi hiéna, gyapjas orrszarvú, mamutbébi), preparátumok (pézsma tulok, jávorszavas stb) teszik még izgalmasabbá.

Az interaktív tárlat minden korosztálynak tartogat új és meglepő információkat. A látogató a jelen környezetéből a legutóbbi jégkorszak klimatikus, környezeti változásait nyomon követve ismét a jelenbe jut el, miközben megismeri a változások okait, lényegét és tendenciáit, különös tekintettel a klímaváltozásokra.

 

A vendégkönyvben szereplő bejegyzések alapján méltán mondhatjuk, hogy egy nagyon sikeres és közkedvelt kiállítást láthat a nagyközönség.

 

A JÉGKORSZAK című kiállítás már csak november 17-ig látogatható!!!

 

A kiállítás november 17-i zárásáig minden 1000. látogató éves bérletet kap a múzeumba.

BreuerPress-info