Világmeditáció a budapesti Agykontrollfesztiválon

Augusztus 16.-án egy világméretű esemény központja lesz Budapest.


Az Agykontroll Fesztivál helyszínén, nyolcezren személyesen és a világháló segítségével megszámolhatatlan számú ember fog egy időben meditálni, a szervezők célja szerint egy jobb világért, a szebb életért.
Dr. Domján László, a hazai Agykontroll “atyja”, az Agykontroll Fesztivál főszervezője interjút adott lapunknak. Beszélgetésünket azzal kezdte, hogy “a vak is látja, hogy sűrűsödnek a Földön a gondok. Itt az ideje hát, hogy összeadjuk gondolataink valóságteremtő erejét. Augusztus 16-i, budapesti központú világmeditációnk, ami a Földbolygó eddigi egyik legnagyobb mentális összefogása lesz, lehetőség arra, hogy aktívan tegyünk az emberiség és a Föld jobb jövőjéért.”
BPI: Mi a célja a rendezvénynek?
Dr. Domján László: Az Agykontrollfesztivál szervezőinek a kifejezett célja a világmeditáció megrendezésével az, hogy a rendezvényen ünnepelni, tanulni és tenni akarunk. Ünnepelni szeretnénk azt, hogy az agykontroll „nagykorú” lett Magyarországon, hiszen most 18 éve indult el az agykontroll oktatás Budapesten.
Tanulni szeretnénk a legjobbaktól, ezért a Fesztivál előadói között lesz például egy amerikai a Holdon járt űrhajós, Edgar Mitchell, aki jelenleg a kvantumfizikát és a tudat természetét tanulmányozza –, megalapítója a Stratford Egyetemen működő Institute of Noetic Science – nek.
S, nem utolsó sorban tenni is célunk, hiszen 8000 ember elméje együttesen hatalmas valóságteremtő erőt képvisel! Ezért szeretnénk összeadni mentális energiánkat, hogy lehetőségünk szerint jobbá tegyük országunk és bolygónk sorsát. A budapesti központú világmeditációhoz az Internet révén várhatóan száznál több ország csatlakozik!
BPI: Edgar Mitchellen kívül kik lesznek még a Fesztivál előadói?
Dr. Domján László: Többek között Laura Silva, az Agykontroll módszerét megteremtő José Silva lánya, a száznál is több országot érintő Nemzetközi Silva-szervezet szakmai vezetője. Hatalmas tudással és tapasztalattal rendelkezik az agykontrollal kapcsolatban, hiszen a Silva-módszert szinte az anyatejjel szívta magába. Többször járt Budapesten, ahol nagysikerű továbbképző-tanfolyamot tartott.
A Fesztiválon Dr. Rosa Rivas a Latin-amerikai Személyiségfejlesztési Társaság alapító elnöke, a szebb jövő alakításában betöltött szerepünkről, lehetőségeinkről és személyes felelősségvállalásunkról szól.
Vitray Tamás közreműködésével felidézzük a magyarországi agykontroll születésének pillanatait, az elmúlt 18 év emlékezetes történéseit.
A Fesztivál Programjában Gregor Bernadett színművésznő énekel nekünk, Müller Péter író a lélektől-lélekig elérő szeretet útjának misztériumáról beszél. Titkokról, amelyeknek részesei vagyunk, lehetünk mindannyian. Vigyázó Miklós, katolikus pap az életünkért szóló köszönetünket fejezi ki, és áldást mond a szebb életért való törekvésünkre.
BPI: Azt hallottuk, hogy a világmeditációnak lesz egy tudományos vonatkozása is. Igaz ez?
Dr. Domján László: Igen, a hír igaz. A világmeditációt egy világméretű kísérlet kíséri. Az Egyesült Államokban, New Jersey-ben található Princeton-i Egyetemen, ahol Albert Einstein is dolgozott, kifejlesztettek egy mérőműszert, amelynek segítségével Princetonban megkísérlik megmérni a budapesti központú világmeditáció hatását!
A világmeditációra, amelyhez az Internet segítségével számtalan országból csatlakoznak majd, magyar idő szerint 12.20 – 12:50 között kerül sor.
BPI: Miért érdemes személyesen részt venni ezen az eseményen?
Dr. Domján László: Tudom, hogy sokan vannak, akik 18 év után is kételkednek az Agykontroll hasznában, számukra igazán ajánlom a személyes részvételt, hiszen itt személyesen győződhetnek meg ennek a módszernek a hatásáról. Akik már ismerik, esetleg meg is tanulták és használják a Silva-módszert, azoknak azért érdemes eljönni, mert fejleszthetik tudásukat.
Mindenkit várunk az Agykontrollfesztiválra, a SYMA Csarnokba (Budapest, XIV. Dózsa György út 1.) Augusztus 16.-án, a reggel 9 órakor kezdődő fesztiválra. A teljes programot a www.szebbeletert.hu honlapon lehet elolvasni.
Azt gondoljuk, hogy nem utolsó sorban azért érdemes ott lenni a Fesztiválon, mert részesei lehetünk egy világméretű meditációnak, s együtt, közösen tehetünk valamit egy jobb világért, egy szebb életért.
Breuerpress – FPI – Barát Tamás