A nők közéleti aránya a demokrácia fokmérője

Magyar Nők Világkonferenciáján.


A nőknek különösen nagy lehetőségük és felelősségük van abban, hogy a következő generációk jobb körülmények között, jobb világban éljenek, ezért is van szükség több nőre a politikában és a közéletben – mondta Szili Katalin pénteken az Országházban rendezett Magyar Nők Világkonferenciáján.

Az Országgyűlés elnöke megnyitó beszédében úgy vélte, a demokráciának is fokmérője, mekkora a nők közéletben betöltött szerepe, aránya. Szili Katalin szerint ha a nők nagyobb arányban vesznek részt a közéletben, a politikában, akkor érdekérvényesítő képességük is erősödni tud.
A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség által rendezett kétnapos tanácskozást levélben köszöntötte Göncz Kinga külügyminiszter, akinek gondolatait a tárca részéről Feketéné Gyárfás Judit tolmácsolta. A magyar diplomácia vezetője arra mutatott rá, hogy a nemek esélyegyenlősége az Európai Unió egyik központi kérdése, amellyel már az 1957-es római szerződés is foglalkozott.
A Magyar Nők Világkonferenciájának célja többek között a magyar származású nők gazdaság, politika, kultúra, tudomány és a média terén, illetve a globális problémák megoldásában elért eredményeinek bemutatása.

A konferencián Izraelt Aliza Bin Noun nagykövet és Judit Müler képviselte
BreuerPress