Nem vonták le a tanulságot a holokausztból !

Bírálta mindazokat Ehud Olmert izraeli kormányfő a Jad Vasem holokauszt-emlékhelyen rendezett vasárnap esti hivatalos megemlékezésen, akik nem vonták le a vészkorszak tanulságait.


Olmert az ünnepség megnyitóján mondott, az izraeli tévécsatornák által élőben közvetített beszédében úgy vélte: nagy tiszteletnek örvendő akadémiai intézményekben sokan máig sem vonták le a tanulságot a holokausztból.
„Tagadják a zsidó nép arra vonatkozó jogát, hogy független államban éljen. Ők találnak elsőként magyarázatot az Izrael lakói ellen elkövetett minden borzalmas cselekedetre és elsőként ítélik el az Izraeli Állam által önvédelemből tett lépéseket” – fűzte hozzá többek között.
A politikus a zsidó állam „történelmi feladatát” abban jelölte meg, hogy küzdjön a faj- és idegengyűlölet ellen. „Izraelben olyan társadalmat kell építeni, amelyet azoknak az elképzeléseivel éppen ellentétes eszmék itatnak át, akik megpróbáltak bennünket megsemmisíteni” – hangoztatta.
Izraelben hétfő délelőtt megszólalnak majd a szirénák, a lakosság pedig egy perces csenddel emlékezik meg a nácik által a második világháborúban elpusztított hatmillió zsidóról.
BPI-info