A mekkai megállapodás nem jelenti Izrael elismerését

A megállapodásban a Hamász vállalta, hogy elismeri a Palesztinai Felszabadítási Szervezet által korábban aláírt megállapodásokat.


A Hamász iszlamista palesztin szervezet közölte, hogy a palesztin egységkormányról kötött megállapodás ellenére nem ismeri el Izraelt.
„A Hamász álláspontja ismert: nem ismeri el a cionista entitást” – szögezte le Iszmáil Radvan, a Hamász szóvivője.
A szóvivő hozzátette: a Hamász és a kormány két különböző dolog. Megállapodás született a PFSZ által aláírt megállapodásokról, de „ez nem jelenti a cionista entitás törvényes jellegének elismerését”.
A Hamász felszólította a Nyugatot, hogy ismerjék el az új palesztin egységkormányt.
„Megegyeztünk a szaúdiakkal, hogy nemzetközi téren elfogadtatják a megállapodást. (Szaúdi) testvéreink állandó kapcsolatban vannak az amerikaiakkal és az európaiakkal és azt hiszem, lehetséges a megállapodás elfogadtatása” – jelentette ki Gázi Hamad, a Hamász-kormány szóvivője az előző nap a Hamász és a Fatah által új palesztin egységkormány létrehozásáról elfogadott megállapodásra utalva.
Gázában Nizar Rajjan, a Hamász egyik magas rangú vezetője is megerősítette, hogy a Hamász soha nem fogja elismeri Izraelt, és az egységkormányról szóló megállapodás nem változtat a szervezet álláspontján.
BreuerPress-info