Bosszúból lelőtték

Ismeretlen palesztin fegyveresek, valószínűleg bosszúból, lelőtték egy palesztin biztonsági tiszt három fiát és sofőrjüket Gáza városában, egy iskola közelében .


A támadók egy elhaladó autóból nyitottak tüzet célpontjukra. Több tucat találat érte az autót, amely a három, 6 és 10 év közötti gyermeket szállította. A golyózápor egy 18 éves járókelő életét is kioltotta, további kilencen pedig megsebesültek. A meggyilkolt gyermekek apja, Baha Balusa a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah tagja, magas rangú hírszerző tiszt, aki a merénylet pillanatában otthon tartózkodott.
Egyelőre nem tudni, hogy kik és miért követték el a terrorakciót.
Megfigyelők szerint a támadást bosszúnak szánták az apa ellen. A férfinak az a feladata, hogy összehangolja a különböző palesztin rendfenntartó szolgálatok munkáját. Izraeli értesülések szerint a vezető kormányerő, az iszlám alapokon álló Hamász ellen vizsgálódott fegyvercsempészet miatt, egy évtizeddel ezelőtt pedig vezető szerepe volt egy akcióban, amely a Hamász ellen zajlott.
A Hamász cáfolta, hogy köze lenne a merénylethez, és elítélte a véres tettet.
A merényletre válaszul a Fatah parlamenti frakciója állásfoglalást adott ki, s ebben felszólította Abbászt, hogy menessze a Hamász vezette kormányt, mert az „politikájával és programjaival polgárháborúba sodorja” a palesztinokat.
BreuerPress-info