A Hezbollah vezetője Izrael elleni nyílt háborúval fenyegetett

Az Izrael elleni nyílt háborúval fenyegetett péntek este a libanoni síita Hezbollah vezetője, Szajjid Haszan Naszrallah kilátásba helyezve, hogy a zsidó állam belső területeit is támadják majd; szavaival egy időben a Hezbollah gerillái rakétatámadást intéztek egy izraeli hadihajó ellen Bejrút partjainál.


A politikus előre felvett beszédét a lázadószervezet televíziója azt követően közvetítette, hogy az izraeli légierő csapást mért a Hezbollah bejrúti főhadiszállására. Naszrallah azonban beszédében nem említette meg ezt a támadást.
Hangoztatta ugyanakkor, hogy „…(Izrael) háborút akart kezdeni. Háborút indítunk ellene. Egy olyan nemzet ellen visel totális háborút (Izrael), amelynek meg van képessége, a tapasztalata és a bátorsága.”
Felhívta a figyelmet arra, hogy ég egy izraeli hadihajó Bejrút partjainál, s el fog süllyedni.
A Hezbollah vezetője arra szólította fel a libanoni népet, hogy ne adja meg magát és tartson ki szilárdan, mert a helyzet már túlment azon, amit a Hezbollah által lerabolt két izraeli katona megtorlása jelenthet.
Hangsúlyozta: nemcsak a libanoniak fognak szenvedni, mert Izrael megkóstolja a Hezbollah válaszcsapásait nemcsak Haifában, de Haifán túl, és még azon is túl is.
Libanoni biztonsági források megerősítették Naszrallah szavait, közölvén, hogy a Hezbollah gerillái eltaláltak rakétáikkal egy izraeli hadihajót a libanoni partok közelében.
A hírt az izraeli hadsereg is megerősítette, hozzátéve, hogy a hadihajóban csak kisebb károk keletkeztek. A szóvivő mindössze annyit árult el, hogy a hadihajót a libanoni partról vették tűz alá, más részletekkel nem szolgált. Az izraeli televízió úgy tudja, hogy senki sem sérült meg a támadásban.
BreuerPress-info