A Délmagyarország Kiadó új székháza

A XXI. századhoz, méltó Európához és Szegedhez – jelentette ki Szili Katalin, a parlament elnöke csütörtökön a csongrádi megyeszékhelyen.


Az újságírók – akik csak lelkiismeretüknek és olvasóiknak tartoznak felelősséggel – feladata, hogy a mindenkori hatalom kritikusai legyenek, ugyanakkor őrizzék meg objektivitásukat – mondta az Országgyűlés elnöke a Délmagyarország Kiadó új székházának átadása alkalmából rendezett ünnepségen.
A politikus azt kívánta az újságíróknak, végezzék úgy munkájukat, hogy az olvasó elégedettségével találkozzanak, és a XXI. század felgyorsult világában minden pillanatban az igazat, a hiteltérdemlőt és a meggyőzőt írják.
A cég hat évvel ezelőtt vásárolta meg a Délmagyarországot, s ez jó befektetésnek bizonyult – mondta Jonathan Harmsworth, a Délmagyarország Kiadót tulajdonló Daily Mail csoport elnöke. Hozzátette: az elmúlt évek fejlődése és eredményei bizalmat adtak a további befektetésekhez.
A 2005 szeptemberében indult, 1,5 milliárd forintos beruházással – melyet Szili Katalin „az ország egyik legnagyobb média beruházásának nevezett” – elkészült 3.500 négyzetméteres hasznos alapterületű székház a kiadó mellett otthont ad majd a Délmagyarország című napilap és csoport más kiadványai szerkesztőségeinek és egy további befektetést követően a nyomdának is.
BreuerPress-info