Washington új egészségügyi program

– Új egészségügyi programra szándékozik fordítani az amerikai kormányzat annak a pénznek egy részét, amelyet eddig a Palesztin Hatóság támogatására utalt át, de miután a Hamász radikális szervezet került kormányra, megvonta azt


Ezzel a programmal Washington a palesztin egészségügyet kívánja segíteni, de úgy, hogy a Hamász-kormánnyal szemben továbbra is fenntartja megszorító intézkedéseit, azaz annak megkerülésével igyekszik támogatni a rászorulókat.
Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter egy helyi idő szerint hétfőn adott interjújában elmondta: a mintegy tízmillió dollár értékű program részleteit a közel-keleti ügyekben közvetítő kvartett (az ENSZ, az Európai Unió, az Egyesült Államok és Oroszország) keddi tanácskozásán fedik fel.
Az amerikai diplomácia vezetője közölte, hogy a szükséges egészségügyi berendezéseket és gyógyászati eszközöket mihamarabb el szeretnék juttatni a palesztin területekre, de azok a továbbiakban is amerikai ellenőrzés alatt maradnak. Rice megemlítette, hogy mintegy 30 millió dolláros alapot akarnak létrehozni azokból a pénzeszközökből, amelyeket az Egyesült Államok az év elején már átutalt a Palesztin Hatóságnak, de később visszavette.
BreuerPress-info