Kóka János a koalíciós kormány feladatáról

A következő kormány legfontosabb feladata, hogy kivegye az állam rendszeréből azokat a fékeket, amelyek Magyarország még gyorsabb növekedését gátolják – mondta Kóka János gazdasági miniszter vasárnap este az MTI-nek.


A liberális politikus arra a kérdésre, hogy hogyan értékeli választási eredményét Budapesten az I. kerületben, azt mondta: az első választókerület hagyományosan konzervatív vezetésű választókerület. Hozzátette: „csapatommal együtt nagyon sokat dolgoztunk, négy év múlva még többet kell dogoznunk, hogy ez a választókörzet is meglegyen”.
Kiemelte: a következő kormány legfontosabb feladata, hogy „kivegye az állam rendszeréből azokat a fékeket, amelyek Magyarország még gyorsabb növekedését gátolják”. Neki kell állni érdemben megváltoztatni azokat a merev struktúrákat, amelyeket a rendszerváltás óta senkinek nem sikerült megváltoztatnia – mondta.
Hangsúlyozta azt is: a koalíció történelmi esélyt kapott arra, hogy „megváltoztassa a megváltoztatandókat”.
Bármi lesz is a szerepem én ezért fogok dolgozni – válaszolt az MTI azon kérdésére, hogy milyen szerepben látná magát szívesen a koalíciós kormányban. Mint megjegyezte, soha egyetlen szóval sem beszéltek arról Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, hogy a következő kormányban mi lesz a feladata.
A program, a struktúra és azután a személyek – tette hozzá.
„Bízom benne, hogy a kampány után Magyarország megnyugszik, és a közös feladatainkra tudunk koncentrálni” – hangsúlyozta Kóka János.
MTI