Tóth Bertalan: Szent István Nyugat-Európát választottaSzent István királyunk Nyugat-Európát választotta, a szocialisták szerint ez a követendő

Tóth Bertalan: Szent István Nyugat-Európát választottaSzent István királyunk Nyugat-Európát választotta, a szocialisták szerint ez a követendő – erről beszélt Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője a nemzeti ünnep alkalmából közzétett Facebook-üzenetében hétfőn.

Augusztus 20. nem csak egy hosszú hétvége tűzijátékkel, hanem annak az ünnepe, hogy Szent István több mint ezer éve megalapította a magyar államot és egyúttal a Nyugathoz tartozást választotta – mondta Tóth Bertalan. Szent István intelmei szerint egy király legfőbb erénye az alázat, nem pedig a gőg, vagy a „gyűlölség”. Ma azonban Magyarországon egy olyan, kereszténydemokráciát hirdető kormány van, amely megbélyegzi a jogvédőket, rendőröket küld a hajléktalanokra, és rátámad a független igazságszolgáltatásra. Ezzel a politikával 600 ezer honfitársunkat üldözték el az országból – mondta az ellenzéki politikus. Az MSZP a Szent István által kijelölt, Nyugat-Európába vezető utat tartja helyesnek – tette hozzá. „Küzdeni fogunk a devizahitelesek jogaiért, érdekeiért! Küzdeni fogunk azért, hogy családok ne veszítsék el az otthonukat, és küzdeni fogunk azért, hogy a magyar fiatalok, akik elhagyták ezt a hazát, mielőbb térjenek vissza. A mi politikánk erről szól” – üzente augusztus 20-a alkalmából az MSZP vezetője.