EP-képviselők a Szigeten

EP-képviselők a Szigeten

 

euflag

A korábbi évek hagyományaihoz híven idén is lesz European Meeting Point elnevezésű helyszín a Sziget Fesztiválon, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az Európai Unióról, az uniós továbbtanulásról, munkavállalásról és jogokról. Augusztus 11-én és 12-én, csütörtökön és pénteken európai parlamenti képviselőkkel is lehet találkozni.

A European Meeting Point területén mindennap 12 és 20 óra között várja a látogatókat az Európa Pont sátra és a helyszínen közreműködő további szervezetek sátrai.

Az EP-képviselőkkel az Európa Pont sátrában lehet találkozni. Augusztus 11-én, csütörtökön 16 órától Ujhelyi István, augusztus 12-én pénteken 15 órától Meszerics Tamás, 16 órától Jávor Benedek EP-képviselők beszélgetnek a fesztivál látogatóival.

Az EP-képviselői találkozók mellett a helyszínen minden nap 14 órától aktuális uniós kérdésekről, Európa jövőjéről, az európai intézmények munkájáról szervez beszélgetéseket a Corvinus Külügyi és Kulturális Egyesület. A meghívott vendégek között szerepel Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár és Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője is.

A European Meeting Point programjait az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájával közösen, 12 szervezettel (AEGEE BudapestAFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram AlapítványCorvinus Külügyi és Kulturális EgyesületEgyütt Európáért AlapítványErasmus+ ProgramirodaErasmus Student Network HungaryCafé Babel BudapestJEF-Hungary, Ifjúsági Konzultációs Kör – OneEurope – Szólj Bele!Pillar AlapítványSzubjektív Értékek AlapítványUEF Hungary) együttműködésében valósítja meg.

Programajánló a koncertek elé: idén is European Meeting Point a Szigeten