Tommy Robinson újabb rendőri vád alatt

Tommy Robinson újabb rendőri vád alatt

A muszlimok meg vannak sértve

Nem szabad azt mondani az Iszlám Államnak, hogy bas…… meg, mert a rendőrség szerint ez izgatás.

Screen-Shot-2016-07-01-at-12_25_14-640x480.png

„Muzulmánok elleni faji gyűlölet keltésével” vádolta meg a rendőrség Tommy Robinsont, a kontinens és a Brit-szigetek iszlamizációja ellen küzdő Pegida Egyesült Királyság-beli szervezőinek egyikét, azt követően, hogy Robinson egy Fuck Isis feliratot viselő angol zászlóval fényképezkedett.

Úgy tűnik, a rendőrség sincs tisztában azzal, hogy Robinson a grammatika jelenlegi állása szerint nem kelthetett „faji gyűlöletet”, mivel az iszlám nem faj(ta), hanem ideológia, az Iszlám Állam meg pláne nem.

Robinson ügyvédje, Alison Gurden hivatkozott arra, hogy ügyfelét a szólásszabadságot mindenkitől megillető jogtól próbálják megfosztani, amikor zaklatási kampányt indítanak ellene.

Azt, hogy a terrorcsoport gyalázásával Robinson egyben magát az iszlámot is megsértette volna, a Muslim Engagement and Development (MEND) nevű, úgymond „iszlamofóbia-ellenes” szervezet állította.

Screen-Shot-2016-04-13-at-12.02.59-640x480.png

Tommy Robinson

A zűrös előéletű Pegida-szervező a nyáron Franciaországba utazott, hogy a helyszínen kövesse figyelemmel az angol csapat – végül nem valami fényesre sikerült – EB-szereplését. Nem sokkal azelőtt utazott el, mielőtt a bedfordshire-i rendőrség kikézbesítette volna számára a labdarúgó mérkőzésekről történő kitiltást tartalmazó végzést. Robinsonnak ugyanis korábban futballhuligánként is voltak balhéi. Korábban már volt egy eltiltása, de az 2014-ben lejárt

Miután elutazott, a végzést csak akkor adhatták át neki, amikor hazatért a franciaországi EB-ről. A lutoni bíróságon csak ezt követően nyújthatták be Robinson ellen a beadványt, amely szerint Robinson „számottevő kockázatot jelent mind az erőszak, mind a rendbontás szempontjából… Ez különösen igaz abban az értelemben, hogy komoly kapacitással rendelkezik rendbontás szervezésére anti-muszlim perspektívából.”

A bedfordshire-i rendőrség beadványa megállapítja, hogy noha Robinson „jó magaviseletet” tanúsított a lutoni városi futballklubban, komoly kételyek vannak a tekintetben, hogy milyen hatást képes gyakorolni másokra, ha faji gyűlöletet akar szítani egy olyan országban, ahol – fogalmaz a dokumentum – „a feszültség máris nagymérvű”.

A bíróság szeptemberben tárgyalja a beadványban foglaltakat. Robinson ügyvédje kételyeinek adott hangot amiatt, hogy a rendőrség és a Egyesült Királyság futball-rendfenntartói egysége egyenlőségjelet képes tenni Tommy Robinson demonstrációja és egy betiltott tömeggyilkos terrorszervezet között, mintha az előbbi megfelelne a muszlim hit elleni gyűlöletkeltésnek.

Az ügyvéd felhívja a figyelmet rá, hogy 2015. december másodikán David Cameron miniszterelnök maga nevezte az Alsóházban „ördöginek” („evil”) az ISIS-t, amelynek tevékenységével a brit muzulmánok többsége sem ért egyet. Azt is állította, hogy a brit hadsereg ISIS-ellenes hadműveletei  „messze nem jelentették az iszlám megtámadását, mi az iszlám védelmében szálltunk harcba… ennek elmulasztása a brit muzulmánok elárulása lenne”.