Kósa Lajos a szabadságot napjainkban a népvándorlás, migrációs hullám fenyegeti

Ezt a szabadságot napjainkban a népvándorlás, migrációs hullám fenyegeti – mondta Kósa Lajos.

1848. március 15-e a magyar szabadság ünnepe – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője, hozzátéve, idén sok „tanulságos” esemény történt az ünnepnapon. Kósa Lajos azzal kapcsolatban, hogy az MSZP kitüntetéseket adott át a sajtó munkatársainak, úgy fogalmazott: „ez annyira abszurd, hogy még Örkény István is dörzsölné a kezét”.

„AZ EGYETLEN, VALÓBAN A SZABADSÁG KÉRDÉSÉT TÁRGYALÓ HOZZÁSZÓLÁS A MINISZTERELNÖKÉ VOLT.”

Szólt arról is, hogy a szabadságról az LMP szónokának az antibolsevizmus, az antikapitalizmus és a globalizációellenesség jutott az eszébe. Külön tanulságos volt az is, ahogy a Jobbik viszonyult a magyar szabadság ügyéhez – jegyezte meg, felhívva a figyelmet a Farkasok névre hallgató csoportosulásra, amit a párt pénzzel is támogat.

A politikus szerint „a pedagógustüntetésnek álcázott tüntetés” kinyilvánította a politikai szándékát. Kósa Lajos emlékeztetett rá, hogy a kormány a szocialisták által kivett pénzt megpróbálja visszatenni az oktatásba, és megemelte a pedagógusok bérét, az MSZP-kormányok pedig több száz iskolát zárattak be.

Fotó: fidesz.hu

Az egyetlen, valóban a szabadság kérdését tárgyaló hozzászólás a miniszterelnöké volt – jelentette ki. Hangsúlyozta, ahogy 1848. március 15-e sem egyedüli esemény volt, hanem az európai népek szabadságának az ügye, úgy magyar szabadság európai szabadság nélkül ma sem képzelhető el. Ezt a szabadságot napjainkban az a népvándorlás, migrációs hullám fenyegeti, ami teljesen idegen a mi szabadságfelfogásunktól, teljesen idegen a mi kultúránktól, civilizációnktól, és teljesen nyilvánvalóan térfoglaló szándékkal jön Európába – fejtette ki. Éljen a magyar szabadság, éljen a haza! – zárta felszólalását Kósa Lajos.