Izrael Állam Nagykövetségén is tölthetik mostantól kötelező szakmai gyakorlatukat az NKE Közigazgatás-tudományi Kar és a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar hallgatói.



Az Izraeli Nagykövetség is várja az Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóit

Izrael Állam Nagykövetségén is tölthetik mostantól kötelező szakmai gyakorlatukat az NKE Közigazgatás-tudományi Kar és a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar hallgatói. Az erről szóló megállapodást pénteken írta alá Prof. Dr Patyi András rektor és Ilan Mor nagykövet.

A megállapodás rögzíti, hogy a nagykövetség választja ki a gyakornoki programban részt vevő hallgatókat, maximum három hónap időtartamra. A szakmai gyakorlat célja a többi között a munkavállalói kompetenciák fejlesztése, a gyakorlati jártasságok megszerzése, valamint a személyi kapcsolatok és az együttműködés készségének fejlesztése. A nagykövetség évente legfeljebb 12 hallgatót tud fogadni, akiknek biztosítja a gyakorlat teljesítéséhez szükséges személyi és tárgyi feltételeket, majd értékeli és minősíti is a munkájukat. A megállapodás szerint a hat hetet egybefüggően elérő szakmai gyakorlat esetén a hallgatót díjazás illeti meg, amelyet az NKE fizet meg számukra. Az együttműködés minél hatékonyabb megvalósítása érdekében az egyetem és a nagykövetség kijelölt szakmai felelősök útján tartják majd a kapcsolatot.

Patyi András elmondta, hogy az izraeli nagykövetség és az egyetem között meglévő több éves kapcsolat egy újabb, örömteli állomásához érkeztek a mai aláírással. „A megállapodás jelentősége látszólag csekélynek tűnhet, de ez nem így van.” Az NKE rektora kiemelte: „Azon túl, hogy Izrael és Magyarország között virágzó a nemzetközi és kulturális együttműködés, ezzel a megállapodással egyedülálló lehetőség tárul fel hallgatóink számára, hogy nemzetközi ismereteiket bővítsék és tapasztalt diplomaták irányítása alatt gyakorlati tudásra tegyenek szert.”

„Izrael Állam Nagykövetsége büszke a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel aláírt együttműködési megállapodásra, melynek keretein belül a tehetséges hallgatók megtanulják, miként legyenek jó közszolgálati szakemberek. Ebből a szempontból nincs jobb nemzetközi- és kultúrákon átívelő lehetőség egy diák számára, mint értékes munkatapasztalatot szerezni a diplomácia területén”- mondta Ilan Mor. A nagykövet kiemelte, Izrael Állam Nagykövetsége és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai gyakorlat programjának célja, hogy a nagykövetség a diplomáciai tevékenysége által bemutassa a magyar diákoknak Izraelt. A program ideje alatt a gyakornokok megismerik Izraelt, amely egy fiatal, modern és pluralista ország. „Reméljük, hogy ez a nemzetközi szakmai gyakorlat hozzájárul ahhoz, hogy a hallgatók versenyelőnyt szerezzenek karriercéljaik eléréséhez”- tette hozzá.