Kínai hajóst sodort az izraeli partokra az erős szél

Kínai hajóst sodort az izraeli partokra az erős szél

kinai a parton
Jisr az-Zarqa halászai tegnap egy eszméletlen ázsiai kinézetű férfit találtak hajójával együtt a parton. Miután ételt, italt adtak neki, és némileg magához tért kiderült, hogy a kínai férfi a görög partok közelében hajózott, de egy hirtelen támadt vihar kisodorta a nyílt vízre, ahol már elveszítette a tájékozódási pontjait és fogalma sem volt, hol ért partot. A halászok hívták a rendőrséget, akik kihallgatták az angolul jól beszélő embert, aki megismételte, hogy Görögországból indult, de fogalma sincs hová érkezett meg. A férfit átvette a határőrség, akik gondoskodnak róla, hogy hazatérhessen.
Az egyik halász azt mondta, “ez az első alkalom, hogy ilyesmivel találkozom. Nem számítottunk rá, hogy valaki a tengeren keresztül érkezik illegálisan az országba. Ez a kínai férfi szerencsés. Boldogok vagyunk, hogy fitt és egészséges, és remélem, hogy hamarosan visszatér a családjához.”
Sami Ali,  a helyi tanács tagja, azt mondta, “meglepődtünk, amikor egy ájult ázsiai férfit találtunk a partszakaszunkon. A hajója komoly károkat szenvedett, a vitorla eltörött és a hajótest is megsérült, de a hajó belsejében nagymennyiségű élelmiszer és víz volt.”
Sivan Erush  ERECPRESS