Kósa Lajos: Hat nap alatt mintegy negyedmillió aláírás gyűlt össze a kötelező betelepítési kvóta ellen

Hat nap alatt mintegy negyedmillió aláírás gyűlt össze a kötelező betelepítési kvóta ellen – jelentette be Kósa Lajos pénteken.

A Fidesz frakcióvezetője debreceni sajtótájékoztatóján megjegyezve, hogy példátlanul sikeres az akció elmondta: országosan több, mint 1100 helyen gyűjtik az aláírásokat és azt tapasztalják, hogy kifejezetten nagy az érdeklődés. Az emberek tenni akarnak a betelepítési kvóta ellen, mert érzik, hogy az Magyarország érdekeivel ellentétes – emelte ki.

Fotó: fidesz.hu
„AZ INTÉZKEDÉS MINDEN LÉTEZŐ JOGELVVEL ELLENTÉTES, ÉRTELMETLEN ÉS NYILVÁNVALÓ, HOGY NEM AD MEGOLDÁST A TÖMEGES BEVÁNDORLÁSRA.”

Kósa Lajos arról is beszámolt, hogy az emberek többsége nem hisz abban, hogy az uniós országokba szétosztott menekültek ott maradnak a számukra kijelölt tagállamban, ha adott esetben más ország volt a céljuk. Szavai szerint az is kérdéses az emberek számára, hogy a magyar választók megkérdezése nélkül, a magyar kormány és parlament akarata ellenére, hogyan dönthet valaki úgy, hogy emberek telepít be Magyarországra.

„Teljesen jogosan mondják azt, hogy ez a betelepítési kvóta egy ránk kényszerített megoldás, ami elfogadhatatlan” – mutatott rá a Fidesz frakcióvezetője. Mint mondta: a magyarok többsége úgy látja, hogy a kormánynak meg kell védenie az országot, mert az intézkedés minden létező jogelvvel ellentétes, értelmetlen és nyilvánvaló, hogy nem ad megoldást a tömeges bevándorlásra.

Kósa Lajos tájékoztatása szerint az emberek azt is érzik, hogy a betelepítés megnövelheti a bűncselekmények számát és növelheti a terrorveszélyt. Közölte, hogy egészen addig gyűjtik az aláírásokat, amíg meg nem akadályozzák a kötelező betelepítést.