Magyarország nagykövete a vádakat visszautasította az kancelláriát vezető miniszternél

Az osztrák kancellár viselkedése és nyilatkozata teljes mértékben méltatlan egy XXI. századi európai vezető politikushoz – reagált Szijjártó Péter az osztrák kancellár szavaira, amelyek szombaton jelentek meg a Der Spiegel című német hírmagazinban.

szijárto

A Kvóta nélkül nem megy címmel közölt interjúban Werner Faymann élesen bírálta Orbán Viktor miniszterelnököt.

„AZ OSZTRÁK KANCELLÁR HETEK ÓTA HAZUGSÁGKAMPÁNYT FOLYTAT MAGYARORSZÁGGAL SZEMBEN ÉS AZ ÁLLÍTÁSAI MINDEN ALAPOT NÉLKÜLÖZNEK.

A külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon elmondta: a kancellár hetek óta „hazugságkampányt” folytat Magyarországgal szemben és az állításai minden alapot nélkülöznek, hiszen az ország minden uniós jogszabályt betart és egy hatékony közös európai megoldást keres a bevándorlási válságra.

Ezt éppen az nehezít meg, hogy vannak a kancellárhoz hasonló politikusok, akik felelőtlen nyilatkozatokkal hamis illúziókat és alaptalan álmokat keltenek a gazdasági bevándorlókban – fűzte hozzá.

A tárcavezető kijelentette: Werner Faymann „ámokfutása” mostanra minden tűréshatáron túlmegy; ez voltaképpen a saját alkalmatlanságának a leplezése.

Szijjártó Péter szerint valószínűleg a belpolitikai haszonszerzés reményében fogalmazott meg a kancellár „esztelen” rágalmakat. „Ezt mi a leghatározottabban visszautasítjuk és kikérjük magunknak” – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Tiltakozott a Külgazdasági és Külügyminisztérium Werner Faymann osztrák kancellárnak a Der Spiegelben megfogalmazott állításai ellen a budapesti osztrák nagykövetnél, akit a KKM hétfő reggelre berendelt – közölte a külügyi tárca szombaton az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint Magyarország bécsi nagykövete a vádakat visszautasította az osztrák kancelláriát vezető miniszternél.