Étel, zene, divat a Terminálban

Étel, zene, divat a Terminálban

 

 

Gerényi Katalin, a Terminál terveiről, meg arról, hogy miként fér el egymás mellett a gasztronómia, a zene, a divatbemutató, no meg egy naponta sugárzó rádió is.

 

Kiket várnak a Terminálba, milyen konyhát vezetnek?

Az étterem gasztronómiai része tulajdonképpen már egy éve felállt, ám ha lehet ilyet mondani, egy hármas összetevőre szeretnénk építeni, olyan ez, mint a Luca széke. A három összetevő, az a muzsika, amit a dj-k szolgáltatnak, a csütörtökönként megrendezésre kerülő divatbemutató és a gasztronómia. Mi egy olyan partyhelyet szeretnénk, ez nem összekeverendő a diszkókkal, itt például csütörtökönként 10 órakor divatbemutató van, előtte vacsora, utána pedig koktélok, beszélgetés, barátkozás. Én például ilyen helyet nem találok Budapesten, ahol ezek mindegyike együtt van.

Ez akkor azt is jelenti, hogy nyugodtan bejöhetek ebédelni és nem kapok fejfájást a zenétől?

Most is, amikor beszélgetünk, szól a zene, és megértjük egymást, halljuk egymás hangját. Ennél hangosabb nem lesz. Persze a divatbemutatók azok mások, mert ott egyszerre kell a szemet és a fület is kiszolgálni. Azt szoktam mondani, a szórakoztatás a lényegünk, nem pedig az ellehetlenítés.

A divatbemutatókról szólva, Önöknél is csak a legsoványabb modellek mutatják be a ruhákat, vagy esetleg gondolnak az átlagosabb nőkre is?

Látta a mostani bemutatónk modelljeit, ők szerencsére nem csontsoványak. Ha lehet átlagot vonni, akkor a magyar nők izmosabbak, másutt teltebbek, szóval gyönyörűek. Nem olyan divatbemutatókat szeretnénk, ami után mindenki hazamegy és kétségbe esve felvágja az ereit, hanem olyat, hogy utána azt mondhassa, azt a ruhát szeretném M-es méretben, és ebben a méretben lesz is a ruhából.

A konyha, az milyen lesz a terveik szerint?

Én nem vagyok nagy szakértő, szoktam is mondani, én csak eszem, de az biztos, hogy nagyfokú nálunk a gasztronómia.

Ki a célközönség, akinek a Terminált üzemeltetik? Itt vagyunk a város közepén, egy bulinegyedben, minden nap, minden hétvégén fáradt turisták, a szabadban szórakozók tömkelege jár a környéken.

A Terminál nyitva van minden nap reggeltől estig, a csütörtöki napokon csak asztalfoglalással lehet jönni hozzánk, akkor nem lehet csak úgy beesni.

A Terminálban működik egy rádió is.

Igen, ez egy internetes rádió, mivel sugárzási engedélyt nem kapott. A rádiót a hét napjain, az étterem nyitásától zárásig működtetjük. Azt gondolom, hogy a hallgatottsága folyamatosan emelkedik majd.

Köszönöm a beszélgetést.

Breuer Péter