Véradás Szent István és a magyar államalapítás ünnepén

Augusztus 17-21. között az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) a Magyar Vöröskereszttel (MVK) együttműködve országosan 65 kiszállásos véradáson várja a segítőkész véradókat, ezzel biztosítva a folyamatos és kiegyensúlyozott vérellátást a négy napos hosszú hétvégén is.
A két szervezet az ünnepi  hosszú hétvégén 65 helyszínen számít az egészséges lakosság véradására, hiszen az ország biztonságos vérellátásához napi 1500-1700 véradásra van szükség. Ez a mennyiség biztosítja az ország egész területén az egészségügyi intézmények vér, vérkészlettel történő mindennapi betegellátását.

Az OVSZ ezúton kéri a felnőtt – 18-65 év közötti, egészséges – lakosságot, hogy augusztus 17-21. között keressék fel a tartózkodási helyükhöz legközelebb eső kiszállásos véradási helyszínek egyikét, amelyekről a www.veradas.hu weboldalon olvashatnak, és adjanak vért a hosszú hétvégén is.
Az OVSZ 23 vérellátójában 2013. augusztus 21-től a megszokott időben és címeken várjuk intézményi véradásra a lakosságot, amelyről bővebben a www.ovsz.hu weboldalon tájékozódhatnak.
o   Személyi igazolvány, eredeti TAJ- és lakcímkártya szükséges a véradáshoz!
o   Véradás előtt bő folyadékfogyasztás és megfelelő étkezés szükséges!

Segítségüket előre is köszönjük!

Országos Vérellátó Szolgálat
MTI OTS